Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Vlaggenmasten

Bij Faber Vlaggen is er een ruime keuze aan vlaggenmasten van drie verschillende materialen, namelijk polyester, aluminium en hout. Onze vlaggenmasten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen conische en cilindrische vlaggenmasten. Naast dat wij masten voor mastvlaggen hebben, vind je bij ons ook baniermasten. Tot slot vind je bij ons ook alle accessoires en plaatsen wij zelfs jouw vlaggenmast. Bestel eenvoudig jouw vlaggenmast of vraag een offerte aan.

Een vlaggenmast laten plaatsen óf onderhoud / reparatie nodig? 

Voor onderhoud of het laten plaatsen van een vlaggenmast kan je gebruik maken van de Faber Vlaggen onderhoudsservice. Onze technici leveren en plaatsen alle maten vlaggenmasten. Alvorens nemen zij contact op voor een definitieve tijd en datum. Heb je een reparatie of wil je onderhoud voor je vlaggenmast inplannen? Vul dan onderstaand reparatieformulier in. Je hoort dan zo snel mogelijk van ons.

Is je vlaggenmast toe aan reparatie of onderhoud? Daar helpen we je graag bij. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in zodat we weten waar we rekening mee moeten houden.

Adresgegevens


Product


Opmerkingen


Mast voor een woning 

Je vindt bij ons geschikte masten voor zowel woningen als bedrijven. Om de lengte te bepalen voor de vlaggenmast voor een woning hanteren wij de volgende richtlijn:

 • De lengte van jouw vlaggenmast voor een woning is de hoogte van de nok minus een (halve) meter. Is jouw huis 7 meter hoog, dan adviseren wij een mast van 6 a 6,5 meter hoog.

Mast voor een bedrijfspand 

Voor het bepalen van de lengte van een vlaggenmast voor een bedrijfspand gelden er afwijkende regels. De lengte is namelijk afhankelijk van wat jij wilt bereiken. Wil je meer zichtbaarheid, dan adviseren wij een vlaggenmast van 6 tot 8 meter, maar een vlaggenmast van 10 of 12 meter kan ook.

Welke vormen vlaggenmasten zijn er? 

Vlaggenmasten zijn er in twee vormen, namelijk conisch en cilindrisch. Wij bieden beide mogelijkheden aan. Het verschil is simpelweg een kwestie van smaak. Het daarbij wel belangrijk om te weten dat niet alle materialen zich lenen voor beide vormen. Binnen ons assortiment vind je polyester, aluminium en houten vlaggenmasten.

Conische vlaggenmast

Bij een conische vlaggenmast is de voet groter dan de top. Dit maakt dat de vorm van de mast licht kegelvormig is. Dit noemen wij conisch. In tegenstelling tot cilindrische vlaggenmasten, zijn conische masten mogelijk bij alle materiaalsoorten. Onze conische masten zijn verkrijgbaar tot een lengte van maar liefst 12 meter.

Cilindrische vlaggenmast 

Naast conische masten, beschikt ons assortiment ook over cilindrische masten. Een cilindrische mast is van onder tot boven rond met eenzelfde diameter, waar de conische vlaggenmast steeds smaller wordt. Cilindrische vlaggenmasten zijn enkel verkrijgbaar als aluminium mast.

Vele verschillende mogelijkheden bij de aanschaf van een vlaggenmast 

Naast dat je kan kiezen uit verschillende vormen en materialen is het ook mogelijk om te kiezen uit verschillende afwerkingen en kleuren. Wij leveren masten in drie verschillende kleuren: zwart, zilver en wit. Ook kan je kiezen uit verschillende afwerkingen. Kies je voor een koord met kikker of een liersysteem? Het is allemaal mogelijk bij de vlaggenmasten van Faber Vlaggen.

Vlaggenmasten in verschillende lengtes en materialen? 

Binnen ons assortiment vind je vlaggenmasten van 3 materialen: aluminium, hout en polyester. Een aluminium vlaggenmast kan het jachthaven effect geven (het duidelijk tikken van het koord tegen de mast). Met een polyester vlaggenmast heb je hier geen last van. Bij aluminium masten is dit overigens eenvoudig te voorkomen door het vlaggenmast koord een slag om de mast te draaien voordat het aan de kikker wordt vastgezet. De duurzaamheid van aluminium en polyester vlaggenmasten is gelijk.

Een houten vlaggenmast is gemaakt van een duurzaam materiaal, zoals gelamineerd Noors-grenen. Een houten mast is opgebouwd uit verschillende segmenten wat kromtrekken en scheuren minimaliseert. Bij een houten mast moet er rekening mee worden gehouden dat deze meer onderhoud vergt dat een polyester of aluminium mast. Een houten mast zie je vaak terug bij monumentale gebouwen vanwege de klassieke uitstraling.

Binnen ons assortiment vind je masten van 4 tot 12 meter. De lengte is onder andere afhankelijk van het soort materiaal.

De verhouding tussen de vlag en mast

We begrijpen dat het lastig is om het juiste formaat vlag voor je mast of vlaggenstok te kiezen. Hiervoor hebben wij een handig overzicht gemaakt waar je gemakkelijk aan de hand van de lengte van je vlaggenstok of mast het juiste formaat vlag kunt kiezen. Let op, de genoemde maten zijn advies maten. Het complete overzicht vind je hier.

Bevestiging van je vlaggenmast 

Het is uiteraard van belang dat jij jouw vlaggenmast goed bevestigt. Zo voorkom je dat je vlaggenmast scheef gaat staan of zelfs omvalt. Je vindt bij ons verschillende typen bevestigingen voor je vlaggenmast. Je kan bij ons kiezen uit een kantelsysteem, grond of overschuifkoker.

Een kantelsysteem of kantelvoet is de sterkste grondbevestiging. Een kantelsysteem bestaat uit twee delen: een bovendeel met scharnier en een grondbevestiging. Een belangrijk voordeel aan een kantelsysteem is dat je geen lengte verliest, maar ook dat je de mast voor onderhoud of bij een storm kan neerhalen.

Een grondbuis is een buis in de grond waar je mast in bevestigt. Een grondbuis zal moeten worden ingegraven. Het is daarbij belangrijk om te weten dat je lengte verliest. Tot slot is er een overschuifkoker. Dit is een koker waarover je de mast plaatst.

Bevestiging voor jouw vlag 

Voor het bevestigen van een vlag aan een vlaggenmast zijn er verschillende opties. De standaard en meest eenvoudig afwerking is een hijskoord met kikker. Echter, deze is niet op alle locaties geschikt vanwege diefstal en/of vandalisme. Een andere mogelijkheid is een afwerking met anti-diefstal luikje. Dit is een goede oplossing waarbij vandalisme en diefstal geen probleem meer is. Bij een conisch vlaggenmast is het ook mogelijk om te kiezen voor een anti-diefstal liersysteem.

Voor een banier kan je kiezen voor banieruithouder. Een banieruithouder zorgt ervoor dat je vlag altijd zichtbaar is, ook als het niet waait. Deze afwerking beweegt zich met de wind mee.

Hoe moet je een vlaggenmast onderhouden?

Polyester en aluminium vlaggenmasten vergen nauwelijks onderhoud. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt is wel aan te raden omdat een vlag en mast een visitekaart voor jouw woning of bedrijf zijn. Houten masten vergen wat meer onderhoud. Hout is gevoeliger voor weer of wind. Controleer daarom elk jaar een houten vlaggenmast en breng jaarlijks een laklaag aan voor een optimale bescherming

Vlaggenmast kopen 

Een vlaggenmast voor in de tuin of bij uw bedrijf koop je gemakkelijk online bij de vlaggenspecialist. Met meer dan 85 jaar ervaring ben je bij ons aan het juiste adres voor een vlag en vlaggenmast. Naast dat je gemakkelijk online jouw vlaggenmast kan kopen, vind je bij ons ook alle mogelijkheden voor een vlag. Naast dat je bij ons verschillende landen, gemeente- en provincievlaggen vind, is het ook mogelijk een vlag te laten bedrukken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Subcategorieën

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 130

Van hoog naar laag sorteren
 1. Aluminium vlaggenmast - cilindrisch model - (zwart RAL9005)
  Zwarte vlaggenmast aluminium cilindrisch
  Vanaf € 238,37 € 197,00
 2. Aluminium vlaggenmast - cilindrisch model - (wit RAL9010)
  Alufighter cilindrische aluminium vlaggenmast
  Vanaf € 159,72 € 132,00