Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Nederlandse vlaggen

Nederlandse vlaggen

Op zoek naar een mooie en sterke Nederlandse vlag van de allerhoogste kwaliteit? Dan ben je bij Faber Vlaggen aan het juiste adres. Onze Nederlandse vlaggen zijn gemaakt van het sterke Titan Spunpolyester vlaggendoek. Met een Nederlandse vlag van Faber Vlaggen heb je niet zomaar een vlag maar een Faber Vlag. Onze vlaggen zijn duurzame en kleurechte vlaggen van de allerhoogste kwaliteit en hebben een lange levensduur.

Een Nederlandse vlag van Faber Vlaggen is gemaakt van een uiterst duurzaam materiaal genaamd Titan spunpolyester. Dit type vlaggendoek is licht-, water- en wasecht. Titan Spunpolyester wordt ook wel scheepsvlaggendoek genoemd en heeft de sterkste doekkwaliteit in de markt van ongeveer 165 gram/m2. Alle Nederlandse vlaggen zijn dubbelnaalds gezoomd en afgewerkt met broekingbank, koord en bovenin een lus. Een vlag kopen doe je bij dé specialist!

Vlaginstructie

In beginsel is het goed om aan te geven dat Nederland geen wettelijke regels kent voor het gebruik van de vlag. Als burger, bedrijf of organisatie mag je op alle dagen van het jaar de vlag uithangen. Voor het vlaggen vanaf Rijksgebouwen gelden er andere regels, deze staan beschreven in de vlaginstructie van de overheid.

Wanneer kan ik de Nederlandse vlag uithangen?

De Nederlandse vlag mag je altijd uithangen. Bijvoorbeeld bij een feestelijke gebeurtenis als een huwelijk of het slagen voor een examen. Ook halfstok vlaggen bij een overlijden mag. Er is geen wet die vlaggen verbiedt of bepaalt hoe men moet vlaggen. Je bent dus nooit strafbaar als je de vlag uithangt.

Zijn er regels voor het uithangen van de vlag

Jazeker! De vlag mag je altijd uithangen, wel zijn er een aantal gebruiken en regels (protocol) waar je rekening mee dient te houden.

  • Een gehesen vlag mag nooit de grond raken.
  • Het is de gewoonte dat men vlag niet laat hangen tussen zonsondergang en zonsopkomst.
  • Vouw de vlag netjes op. Een gekreukelde vlag is namelijk respectloos.

Hoe laat moet je de vlag binnen halen?

De Nederlandse vlag, of buitenlandse vlaggen, behoren niet tussen zonsondergang en zonsopgang gehesen te worden of te blijven. Elke vlag moet bij zonsondergang worden neergehaald en eventueel bij zonsopgang weer worden gehesen.

Hoe lang mag de vlag uit als je geslaagd bent?

Ook hier geldt dat er geen wet is die verbiedt om de vlag uit te hangen. Tot wanneer je de vlag laten hangen is dus helemaal aan jezelf.

Wanneer gebruik ik de Nederlandse vlag samen met de oranje wimpel?

Op Koningsdag en verjaardagen van leden van het koninklijk huis wordt de vlag met oranje wimpel gevoerd. Bij alle andere bijzondere gelegenheden zoals Bevrijdingsdag en Dodenherdenking wordt de Nederlandse vlag gehesen zonder oranje wimpel.

Wat is de betekenis van de kleuren van de Nederlandse vlag?

Een Nederlandse vlag staat voor saamhorigheid en wordt voornamelijk tijdens feestdagen en gedenkdagen uitgehangen. Een Nederlandse vlag bevat 3 kleuren, namelijk rood, wit en blauw. Over de betekenis van de kleuren van de Nederlandse vlag bestaan verschillende theorieën. Er wordt gezegd dat de kleuren gebaseerd zijn op de jachthoorn van Willem van Oranje, maar er is ook een andere verklaring.

Een gangbare theorie vermeldt namelijk dat de kleuropbouw gebaseerd is op de opbouw van de bevolking. Het rood zou staan voor het volk, het wit voor de kerk en het blauw voor de adel. Dit zie je ook terug in andere landen zoals Frankrijk, Kroatië en de Verenigde Staten.

Waarom is een Nederlandse vlag niet oranje? 

De bovenste rode baan is niet altijd rood geweest. Vroeger was deze oranje. Toen Willem van Oranje stadhouder werd, werd tegelijkertijd ook de rode baan veranderd naar een oranje baan, vernoemd naar de achternaam van Willem. In de praktijk werd de oranje stof alweer gauw rood. Rode stof was goedkoper en gemakkelijker te verkrijgen. Daarnaast verkleurde de oranje baan erg snel!

Nederlandse vlag met marineblauw 

De Nederlandse vlag heeft twee varianten, namelijk een variant met een marineblauwe strook en een standaard blauwe strook. Een Nederlandse vlag met een donkerblauwe strook wordt vaak als de klassieke vlag gezien. Dit is eigenlijk onjuist omdat de vroegere versie van de Nederlandse vlag juist een lichtere kleur blauw had. Toch wordt een Nederlandse vlag met marineblauw als chiquer ervaren. Nederlandse vlaggen worden met een donkerblauwe baan worden vaak op plezierjachten als bootvlag gebruikt.

Waarom een Nederlandse vlag kopen? 

De Nederlandse vlag staat symbool voor de eenheid en de onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. De rood-wit-blauwe vlag is sinds 1937 dé officiële vlag. De vlag is zowel te land als ter zee in gebruik als civiele vlag, dienstvlag en oorlogsvlag.

Complete Nederlandse vlaggenset kopen?

Wanneer je niet alleen op zoek bent naar een Nederlandse vlag maar ook naar een houder en stok, dan is onze Nederlandse vlaggenset helemaal geschikt voor jou. De set bevat de rood-wit-blauwe vlag (100 x 150 cm), een oranje wimpel, houder, vlaggenstok, buisklemmen (voor halfstok hangen) en alle benodigde schroefjes en plugjes. Je wordt volledig ontzorgd bij het kopen van een Nederlandse vlag. Onze vlaggen set is scherp geprijsd en ook erg leuk om als cadeau te geven. Heb je vragen over een Nederlandse vlag kopen? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat je adviseren door één van onze professionals!

Nederlandse vlag en bijbehorende protocol 

Een Nederlandse vlag is het symbool van het Koninkrijk der Nederland en hoort daarom overal op Nederlands grondgebied een ereplaats te hebben. Op 22 december 1980 heeft de minister-president een vlaggenprotocol opgesteld. In dit protocol is vastgesteld wanneer de Nederlandse vlag wordt uitgestoken en wanneer niet. Een Nederlandse vlag wordt op vaste dagen uitgestoken. Dit zijn de verjaardagen van het Koninklijke Huis, nationale dodenherdenking. bevrijdingsdag, Nederlandse veteranendag, Prinsjesdag, Koninkrijk Dag en op 15 augustus (einde Tweede Wereldoorlog). Alles hierover lees je in ons vlaggenprotocol.

Waarom een Nederlandse Faber Vlag?

Onze vlaggen zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit en direct leverbaar uit voorraad. Onze vlaggen hebben een lange levensduur en zijn licht-, water- en wasecht. Bestel je voor 12:00 jouw Nederlandse vlag, dan wordt deze dezelfde dag nog verstuurd.

Nederlandse vlag kopen 

Een Nederlandse vlag kopen doe je gemakkelijk online bij Faber Vlaggen. Wij leveren een Nederlandse vlag in alle denkbare formaten. Het bestellen van een Nederlandse vlag doe je gemakkelijk online. Je hoeft enkel jouw vlag te selecteren en eenvoudig af te rekenen. Je bestelt daarbij niet zomaar een vlag, maar een Faber Vlag.

Naast Nederlandse vlaggen vind je bij ons nog veel meer andere vlaggen. Wat dacht je van andere landen vlaggen, provincie- en gemeentevlaggen, maar ook banieren of gevelvlaggen die je kunt bedrukken. Een vlag kopen doe je daarom online bij Faber Vlaggen.

Bij ons is het ook mogelijk om een vlag te laten bedrukken. Je hoeft hier enkel jouw formaat vlag te kiezen, het ontwerp uploaden en online te bestellen. Binnen ons assortiment vind je gevelvlaggen, mastvlaggen, banieren, bootvlaggen en zelfs wimpels. Heb je misschien nog een vraag? Geen probleem, je kunt gemakkelijk contact opnemen door ons te bellen of door middel van onze eigen chat. Onze klantenservice helpt jou met een advies op maat.

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina