Pride vlag

De pride vlag zie je steeds vaker terug in het straatbeeld. Tijdens speciale gelegenheden zoals Gay Pride, Coming Out Day & Pride Month voert deze vlag de boventoon. De pride vlag of regenboogvlag is een kleurrijke vlag die bestaat uit verschillende gekleurde stroken. Deze vlag staat voor gelijkheid voor iedereen en bestel je gemakkelijk online bij de vlaggenspecialist.

Het ontstaan van de pride vlag

De pride vlag is een kleurrijke vlag met verschillende gekleurde stroken. Deze stroken zijn verticaal onder elkaar geplaatst. De pride vlag staat voor alle groeperingen in de wereld waarbij de meeste bekende pride vlag, de vlag van de homobeweging is. De pride vlag wordt wereldwijd erkend.

De pride vlag is in 1978 ontworpen door Gilbert Baker. Gilbert Baker is een Amerikaans homorechten activist uit San Francisco. Hij was een kunstenaar en heeft voor de Gay Pride in 1978 de pride vlag ontworpen. De vlag verwijst naar de regenboog waarbij elke kleur voor een groepering staat. De strepen vloeien niet in elkaar over maar zijn rechte strepen.

De betekenis van de pride vlag 

Het idee achter de pride vlag is dat de vlag de trots van verschillende levenswijzen en diversiteit uitstraalt. Vaak is dit de levenswijze en diversiteit van homoseksuele en lesbische mensen. Maar de vlag staat voor veel meer. De pride vlag staat voor gelijkheid en vrede voor iedereen.

Ondertussen kent de vlag al vele verschillende varianten. Omdat de pride vlag voor gelijkheid en vrede staat, hebben sommige groepen een eigen variant ontworpen. Zo werd in 2017 de More Colour vlag geïntroduceerd. Deze vlag heeft een bruine en zwarte baan en staat voor racisme en discriminatie binnen de LHBTIQ- gemeenschap. Een steeds populair wordende vlag is de Progress vlag.

Nieuwe pride vlag

De Progress vlag is een populaire variant van de pride vlag. Deze vlag borduurt zich voort op de traditionele regenboogvlag, Colour More vlag en More Pride vlag. De progress vlag is ontworpen door Daniel Quassar om een grotere nadruk te leggen op inclusie en vooruitgang.

Quassar voegde vijf nieuwe kleuren toe: drie van de vlag van de transgender gemeenschap en een zwarte en bruine streep om de personen van kleur te vertegenwoordigen. De pijl die aan de vlag is toegevoegd staat voor vooruitgang.

Een uitgebreid assortiment pride vlaggen 

Binnen ons assortiment vind je verschillende pride vlaggen in verschillende formaten. Ons assortiment bevat mastvlaggen, gevelvlaggen en tafelvlaggetjes. Onze vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo vind je bij ons grote vlaggen van 200 x 300, maar ook kleinere vlaggen van 70 x 100. Ook is het mogelijk om een kleine vlaggetje op jouw bureau te plaatsen door te kiezen voor onze pride tafelvlag. Een pride vlag kopen doe je gemakkelijk online bij Faber Vlaggen.

Wanneer hang je een pride vlag uit?

Het gehele jaar kan je jouw pride vlag uithangen. Dit kan je doen aan je balkon of aan een vlaggenstok. Wel zijn er meerdere dagen en periodes waarbij de pride vlag nadrukkelijk in de samenleving terugkomt. Zo is juni de Pride Month en is er in de eerste week van augustus de pride week met als hoogtepunt de Gay Pride in Amsterdam. Op 11 oktober heb je jaarlijks de Coming Out Day.

Het is natuurlijk ook belangrijk om een vlag juist op te hangen. Daarom vind je bij ons ook alle accessoires om jouw pride vlag op te hangen. Vlaggenstokken en vlaggenhouders vind je ook bij ons in de collectie.

Pride vlag kopen

De pride vlag is verkrijgbaar in diverse formaten van klein tot groot en wordt geproduceerd op glanzend Supralon vlaggendoek. Dit is ons meeste verkochte vlaggendoek. Supralon is gemaakt van 100% polyesterdoek van 115 gram. Het doek is licht, waait gemakkelijk en droogt snel.

Een vlag kopen doe je online bij de specialist. Onze pride vlaggen hebben wij op voorraad. Dit betekent dat wanneer jij voor 12:00 besteld, wij dezelfde dag jouw vlag verzenden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren