Regenboog vlag

De regenboogvlag komt steeds vaker in ons straatbeeld voor. Zeker met speciale gelegenheden als de 'Gay Pride' en 'Coming Out Day' mag deze kleurrijke vlag natuurlijk niet ontbreken. De vlag van vrede en gelijkheid voor iedereen koop je gemakkelijk online bij Faber Vlaggen.

De geschiedenis van de regenboog vlag?

Een regenboogvlag is een vlag met vele verschillende kleuren strepen. De zes strepen zijn verticaal onder elkaar geplaatst. De regenboogvlag staat voor uiteenlopende groepen in de wereld. De bekendste regenboogvlag is de vlag van de homobeweging. De regenboogvlag wordt wereldwijd erkend.

De naam is afkomstig van de verschillende kleuren strepen die vlag bevat. Dit zijn namelijk de kleuren van de regenboog. De strepen vloeien niet over maar zijn zes rechte strepen. Naast de waardevolle betekenis kan je de regenboogvlag ook gebruiken als extra versiering. Je koopt jouw regenboogvlag gemakkelijk online.

Waar staat de regenboogvlag voor? 

De regenboogvlag is ooit ontworpen door Gilbert Baker in 1978. Gilbert Baker was een kunstenaar uit San Francisco en heeft de vlag als symbool voor de Gay Pride ontworpen. Het idee achter de vlag is dat de regenboogvlag de trots van de diversiteit van de levenswijze van homoseksuele en lesbische mensen moest uitstralen.

De regenboogvlag staat voor vrede en gelijkheid voor iedereen. Ondanks dat zijn er meerdere varianten van de regenboogvlag. Omdat de vlag staat voor gelijkheid en vrede voor iedereen, hebben sommige groepen ook een eigen vlag ontworpen. Sinds 1978 fungeert de vlag als symbool voor de homobeweging en komt deze nadrukkelijk terug tijdens Gay Prides, Pride Month en Coming Out day.

Verschillende soorten regenboogvlaggen

Binnen ons assortiment vind je verschillende formaten en soorten. Zo hebben wij mastvlaggen, gevelvlaggen en tafelvlaggetjes met een regenboog print. Ook de formaten variëren. Ben je op zoek naar een grote regenboogvlag dan is wellicht een vlag 200 x 300 iets voor jou. Maar ook kleinere vlaggen van 70 x 100 en 120 x 180 vind je bij ons in het assortiment. Ben je op zoek naar een kleintje vlaggetje voor op jouw bureau. Dan kun je kiezen voor onze regenboog tafelvlag. Een regenboogvlag kopen doe je gemakkelijk online bij Faber Vlaggen. Al meer dan 85 jaar dé specialist op het gebied van vlaggen.

Wanneer hang je een regenboogvlag uit?

Een regenboogvlag kan je het gehele jaar uithangen. Dit kan je doen aan je balkon of aan een vlaggenstok. Wel zijn meerdere dagen en periodes waarbij een regenboogvlag nadrukkelijk in de samenleving in beeld is. Zo is juni altijd de Pride Month, heb je in de eerste week van augustus de pride week in Amsterdam met als hoogtepunt de Gay Pride en heb je jaarlijk op 11 oktober de Coming Out Day.

Een uitgebreid assortiment vlaggen en toebehoren

Naast regenboogvlaggen beschikt ons assortiment uit nog vele andere soorten vlaggen in alle denkbare formaten. Zo is het ook mogelijk om een eigen vlag te bedrukken. Ook vind je bij ons in het assortiment toebehoren voor vlaggen

Naast vlaggen vind je bij ons ook accessoires om jouw vlag goed vast te maken, vlaggenstokken en zelfs vlaggenmasten. Alles is mogelijk bij Faber Vlaggen. Een vlag kopen doe je bij ons!

Regenboogvlag kopen 

De regenboogvlag is verkrijgbaar in diverse formaten van klein tot groot. De vlag bestaat uit zes verschillende banen en wordt geproduceerd op glanzend Supralon vlaggendoek. Dit is ons meest verkochte vlaggendoek. Supralon is gemaakt van 100% polyesterdoek van 115 gram. Het doek is licht, waait gemakkelijk en droogt snel. Ideaal om op jouw balkon of aan jouw vlaggenstok te hangen.

De regenboogvlag staat voor saamhorigheid en is het symbool van de LHBTIQ+ beweging. Een regenboogvlag kopen doe je online bij de specialist. Onze vlaggen hebben wij op voorraad. Dit betekent dat wanneer jij voor 12:00 besteld, wij dezelfde dag jouw vlag verzenden. Naast een regenboogvlag, kan je bij Faber Vlaggen ook een pride vlag kopen

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren