Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Regenboog vlag

De regenboogvlag, ook wel de pride vlag genoemd, komt steeds vaker in ons straatbeeld voor. Zeker met speciale gelegenheden als de 'Gay Pride' en 'Coming Out Day' mag deze kleurrijke vlag natuurlijk niet ontbreken. De vlag van vrede en gelijkheid voor iedereen koop je gemakkelijk online bij Faber Vlaggen.

De geschiedenis van de regenboog vlag?

Een regenboogvlag is een vlag met vele verschillende kleuren strepen. De zes strepen zijn verticaal onder elkaar geplaatst. De regenboogvlag staat voor uiteenlopende groepen in de wereld. De bekendste regenboogvlag is de vlag van de homobeweging. De regenboogvlag wordt wereldwijd erkend.

De naam is afkomstig van de verschillende kleuren strepen die de vlag bevat. Dit zijn namelijk de kleuren van de regenboog. De strepen vloeien niet over maar zijn zes rechte strepen. Naast de waardevolle betekenis kan je de regenboogvlag ook gebruiken als extra versiering. Je koopt jouw regenboogvlag gemakkelijk online.

Waar staat de regenboog vlag voor?

De eerste regenboogvlag is ooit ontworpen door Gilbert Baker in 1978. Gilbert Baker was een Amerikaanse kunstenaar uit San Francisco en heeft de vlag als symbool voor de Gay Pride ontworpen. Het idee achter de vlag is dat de regenboogvlag de trots van de diversiteit van de levenswijze van homoseksuele en lesbische mensen moet uitstralen.

De regenboogvlag staat voor vrede en gelijkheid voor iedereen. Ondanks dat zijn er meerdere varianten van de regenboogvlag. Omdat de vlag staat voor gelijkheid en vrede voor iedereen, hebben sommige groepen ook een eigen vlag ontworpen. Sinds eind jaren zeventig fungeert (1978) de vlag als symbool voor de homogemeenschap en komt deze nadrukkelijk terug tijdens Gay Prides, Pride Month en Coming Out day.

Waar staan de kleuren in de regenboog vlag voor?

Elke kleur heeft zijn eigen betekenis. Onderstaand hebben wij per kleur de betekenis toegelicht:

  • Rood: leven
  • Oranje: geneeskracht
  • Geel: zonlicht
  • Groen: natuur
  • Blauw: sereenheid
  • Paars: karakter

Ga voor groot; regenboogbanier

Wil je echt opvallen? Dan is een regenboogbanier misschien iets voor jou. Een banier kan op maat worden gemaakt. Het formaat van een banier is afhankelijk van de vlaggenmast. De minimale afmeting is 100 x 100 cm. Bij een banier worden de banen verticaal weergegeven.

Verschillende soorten regenboogvlaggen

Binnen ons assortiment vind je verschillende formaten en soorten. Zo hebben wij mastvlaggen, gevelvlaggen en tafelvlaggetjes met een regenboogprint. Ook de formaten variëren. Ben je op zoek naar een grote regenboogvlag dan is wellicht een vlag 200 x 300 iets voor jou. Maar ook kleinere vlaggen van 70 x 100 en 120 x 180 vind je bij ons in het assortiment. Ben je op zoek naar een kleintje vlaggetje voor op jouw bureau? Dan kun je kiezen voor onze regenboog tafelvlag. Een regenboogvlag kopen doe je gemakkelijk online bij Faber Vlaggen. Al meer dan 85 jaar dé specialist op het gebied van vlaggen.

Wanneer hang je een regenboogvlag uit?

Een regenboogvlag kan je het gehele jaar uithangen. Dit kan je doen aan je balkon of aan een vlaggenstok. Wel zijn meerdere dagen en periodes waarbij een regenboog vlag nadrukkelijk in de samenleving in beeld is. Zo is juni altijd de Pride Month, heb je in de eerste week van augustus de pride week in Amsterdam met als hoogtepunt de Gay Pride en heb je jaarlijk op 11 oktober de Coming Out Day. Tijdens deze periode zal de regenboogvlag vaak buiten én binnen wapperen!

Een uitgebreid assortiment vlaggen en toebehoren

Naast regenboogvlaggen beschikt ons assortiment uit nog vele andere soorten vlaggen in alle denkbare formaten. Zo is het ook mogelijk om een eigen vlag te bedrukken. Ook vind je bij ons in het assortiment toebehoren voor vlaggen

Naast vlaggen vind je bij ons ook accessoires om jouw vlag goed vast te maken, vlaggenstokken en zelfs vlaggenmasten. Alles is mogelijk bij Faber Vlaggen. Een vlag kopen doe je bij ons.

Nieuwe regenboogvlag

De Progress vlag is een variant van de regenboogvlag. Deze vlag borduurt zich voort op de huidige vlag. De progress vlag is door Daniel Quasar ontworpen om een grotere nadruk op inclusie en vooruitgang te leggen. Daniel Quasar voegde vijf nieuwe kleuren toe: drie van de vlag van de transgender gemeenschap en een zwarte en bruine streep om de personen van kleur te vertegenwoordigen. De pijl die aan de vlag is toegevoegd staat voor vooruitgang.

Doeksoort en afwerking

Onze regenboogvlaggen zijn gemaakt van supralon. Supralon is het meest verkochte vlaggendoek. Gemaakt van driedraads 100% polyesterdoek van 115 gram. Dit type doek is licht, waait gemakkelijk en is snel droog. Het is geschikt voor alle soorten bedrukking. Een regenboogvlag van Faber Vlaggen wordt digitaal in full colour geprint. Wij gebruiken inkten van de allerhoogste kwaliteit en weerechtheid. Zodoende zul je extra lang van jouw vlag kunnen genieten.

Een regenboogvlag kan op drie manieren worden afgewerkt:

  • Gezoomd, kopband en koord.
  • Gezoomd, kopband en kunststof haken
  • Met lusje en koord voor bevestiging aan de vlaggenmast met pinnetjes.

Regenboogvlag kopen

De regenboogvlag is verkrijgbaar in diverse formaten: van klein tot groot. De vlag bestaat uit zes verschillende banen en wordt geproduceerd op glanzend Supralon vlaggendoek. Dit is ons meest verkochte vlaggendoek. Supralon is gemaakt van 100% polyesterdoek van 115 gram. Het doek is licht, waait gemakkelijk en droogt snel. Ideaal om op jouw balkon of aan jouw vlaggenstok te hangen.

De regenboogvlag staat voor saamhorigheid en is het symbool van de LHBTIQ+ beweging. Een regenboog vlag kopen doe je online bij de specialist. Onze vlaggen hebben wij op voorraad. Dit betekent dat wanneer jij voor 12:00 besteld, wij dezelfde dag jouw vlag zullen verzenden. Naast een regenboogvlag, kan je bij Faber Vlaggen ook een pride vlag kopen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina