Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Wimpels

Een typisch Nederlandse fenomeen, de wimpel. Een wimpel geeft een feestelijk accent aan jouw vlaggenmast bij allerlei gelegenheden. Een wimpel is een smalle strook stof die bovenaan een vlaggenmast wordt bevestigd. Bij ons vind je vele verschillende soorten wimpels voor iedere gelegenheid. Bekijk hieronder ons aanbod!

Wat is een wimpel? 

Een wimpel is een lange strook vlaggendoek die aan vlaggenmast wordt gehangen. Vaak wordt een wimpel in combinatie met een vlag gehesen, maar het is ook goed mogelijk om enkel de wimpel te hijsen. Wimpels kan je echt als typisch Nederlands zien. Er zijn maar weinig andere landen die wimpels op dezelfde manier kennen en gebruiken.

Er zijn vele verschillende soorten wimpels. Zo hebben een aantal gemeentes een eigen wimpel, maar zijn er ook provinciewimpels en stadswimpels. De meest voorkomende wimpels zijn een oranje wimpel of een Nederlandse wimpel. Deze wimpels worden vaak in combinatie met de Nederlandse vlag gehesen. De oranje wimpel werd bij het begin van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden ingezet en wordt tegenwoordig gehesen bij verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis. De Nederlandse wimpel, ook wel welkomswimpel genoemd, kan bij elke gelegenheid worden gebruikt en mag het hele jaar in de mast hangen, ook ‘s nachts

De geschiedenis van de wimpel.

Wimpels kennen een lange geschiedenis. De bekendste wimpel die al vanaf het begin wordt gehesen is de oranje wimpel. Deze wordt vaak gecombineerd met een Nederlandse vlag. De eerste wimpel stamt uit de periode van de oprichting van de Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Willem I der Nederlanden hees deze kleine oranje vlag naast de Nederlandse vlag.

Wimpel laten bedrukken? 

De meest gehesen wimpels zijn de oranje wimpels en de Nederlandse welkomswimpels. Maar wist je dat het ook mogelijk is om een eigen wimpel te bedrukken. Het is mogelijk om bij ons een wimpel te bedrukken met een eigen familiewapen, bedrijfslogo of een eigen ontwerp. Het ontwerpen en bestellen van een eigen wimpel doe je snel en gemakkelijk bij Faber Vlaggen. Met meer dan 85 jaar ervaring zijn wij dé specialist op het gebied van het bedrukken van vlaggen.


Een eigen wimpel wordt vaak gebruik bij een evenement of beurs. Een wimpel geeft een feestelijk accent en kan zowel met als zonder vlag worden gehesen. Een eigen ontworpen wimpel zal het helemaal afmaken!

Naast wimpels is het ook mogelijk om bij ons een vlag te laten bedruken. Zo kun je bij ons een eigen bootvlag bedrukken, maar ook een gevelvlag of kioskvlag laten bedrukken behoort tot de mogelijkheden.

Hoe bevestig je een wimpel 

Een wimpel bevestig je altijd aan één punt. Een vlag maak je daarentegen aan meerdere punten vast. Een wimpel kan je op twee manieren vastmaken. Dit is afhankelijk van het type wimpel. Binnen ons assortiment vind je wimpels met een stokje en een lus of een wimpel met enkel een lus. Ook moet je rekening houd met het koord van de vlaggenmast. Zit deze inwendig of juist buitenom?

Wimpels met een zwaluwstaart 

Een veel gekozen wimpel is er een met een zwaluwstaart. Er zijn namelijk twee varianten, een wimpel met als uiteinde een punt of een uiteinde als zwaluwstaart. Een wimpel met zwaluwstaart geeft een andere beleving en valt extra op. Een wimpel met zwaluwstaart bestel je eenvoudig online bij Faber Vlaggen.

Verschillende soorten wimpels 

Binnen ons assortiment vind je verschillende soorten wimpels. Zo hebben wij Nederlandse wimpels, provinciewimpels, oranje wimpels en stadswimpels. Ben je op zoek naar een specifieke wimpel en kan je deze niet vinden? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij helpen je graag verder. Grote kans dat wij deze gewoon kunnen maken. Stuur ons jouw ontwerp en onze specialist zal de mogelijkheden bekijken. Een wimpel koop je gemakkelijk online bij Faber Vlaggen.

Hoe bepaal je de grootte van je wimpel? 

Bij ons in het assortiment vind je verschillende lengtes. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor de juiste lengte. Maar hoe weet je nu welke lengte correct is? Hiervoor zijn er twee vuistregels:

  1. Heb je een vlag met wimpel? Dan zal de wimpel iets groter moeten zijn.
  2. Heb je enkel een wimpel gehesen? Dan zal wimpel ongeveer de helft van de mastlengte moeten zijn.

Wimpel instructies en handige tips

In beginsel is het goed om aan te geven dat Nederland geen wettelijke regels kent voor het gebruik van de wimpel. Als burger, bedrijf of organisatie mag je op alle dagen van het jaar de wimpel uithangen. Voor het vlaggen vanaf Rijksgebouwen gelden er andere regels, deze staan beschreven in de vlaginstructie van de overheid.

Welk formaat wimpel is geschikt?

Voor het kiezen van het juiste formaat wimpel geven we graag advies. Kijk op de advies wimpel formaat pagina voor het juiste formaat.

Hoe hang ik mijn wimpel op?

Een wimpel wordt op dezelfde manier gehesen als een vlag. Maak de wimpel vast aan het koord en hijs de wimpel naar de top. Knoop als laatste het koord weer vast aan de kikker.
Wanneer gebruik ik de oranje wimpel?
Op Koningsdag en op de verjaardagen van de leden van het Koninklijk Huis wordt de vlag uitgestoken met oranje wimpel. Bij alle andere gelegenheden wordt de vlag zonder oranje wimpel gevoerd.

Hoe bevestig je een wimpel zonder stokje?

Op dezelfde manier als een wimpel met stokje. Het verschil zit in het feit dat de wimpel zonder dwars stokje wordt geleverd en dus alleen een lus heeft. De lus maak je uiteraard vast aan de vlaggenmast.

Wanneer mag ik de provincie wimpel uithangen?

De Nederlandse provincies hebben ieder een eigen wimpel. Deze hebben echter geen officiële status waardoor er voor die wimpels geen vlaginstructie geldt. Kortom, de provinciewimpels kunnen dus altijd worden gehesen.

Een wimpel kopen bij Faber Vlaggen 

Een wimpel kopen doe je gemakkelijk online bij Faber Vlaggen. De mogelijkheden voor een wimpel of vlag zijn eindeloos en het bestellen doe je eenvoudig online. Selecteer jouw wimpel en reken online af via één van onze betaalmogelijkheden.

Ben je op zoek naar een gepersonaliseerde wimpel? Ook deze bestel je eenvoudig online. Kies jouw wimpel uit, upload het ontwerp en reken gemakkelijk af. Heb je misschien nog een vraag? Geen probleem, je kunt gemakkelijk contact opnemen door ons te bellen of door middel van onze eigen chat. Onze klantenservice helpt jou met een advies op maat.

Waarom een wimpel bestellen bij Faber Vlaggen? 

Met meer dan 85 jaar ervaring zijn wij dé specialist op het gebied van het bedrukken van vlaggen en wimpels. Wij hebben een ruime voorraad wimpels van de beste kwaliteit. Zo garanderen wij een langere levensduur.

Maak jouw vlaggenmast compleet 

Maak jouw vlaggenmast compleet met een Nederlandse vlaggenset. Onze luxe Nederlandse vlaggenset bestaat uit een Nederlandse vlag en een oranje wimpel. Ideaal voor een vlag voor koningsdag.

 

Subcategorieën