Koningsdag

Koningsdag is een van de leukste dagen van het jaar waarin heel Nederland zijn vlag uithangt. Deze feestelijk dag staat in het teken van de verjaardag van de Koning, maar natuurlijk ook met feesten, vrijmarkten en gezelligheid. Heb je nog geen vlag om uit te hangen? Een Nederlandse vlag voor Koningsdag koop je gemakkelijk en snel bij Faber Vlaggen.

De geschiedenis van Koningsdag

Alvorens we Koningsdag vieren, vierden wij Koninginnedag wat in het teken stond van de verjaardag van Koningin Beatrix. Koninginnedag is voortgekomen uit Prinsessendag. Prinsessendag was een nationale feestdag die voor het eerst werd gevierd op de 9e verjaardag van Koningin Wilhelmina. Toen Koningin Wilhelmina Koningin werd, is de naam veranderd naar Koninginnedag. Deze traditie is voortgezet tot Koning Willem-Alexander. Sindsdien vieren wij op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, Koningsdag.

Eigen vlag bedrukken voor Koningsdag 

Bij Faber Vlaggen is het mogelijk om je eigen Koningsdag vlag te ontwerpen en te laten bedrukken. Wij zijn al meer dan 85 jaar dé specialist in het bedrukken van alle soorten vlaggen. Een Nederlandse vlag bedrukken of een eigen Koningsdag vlag ontwerpen? Het is allemaal mogelijk bij Faber Vlaggen. Met een eigen bedrukte vlag voor Koningsdag zul je meeste unieke vlag van de straat hebben. Het ontwerpen van een eigen vlag doe je gemakkelijk in 3 stappen:

  • Kies jouw ideale vlag
  • Upload het ontwerp of maak je ontwerp online in onze designer
  • Controleer het ontwerp en laat het ontwikkelen

Wij bezorgen jouw gepersonaliseerde vlag binnen 6 werkdagen. Naast het bedrukken van vlaggen kun je bij ons ook terecht voor bootvlaggen, mastvlaggen, gevelvlaggen, wimpels en zelfs beachflags.

Vlaggenprotocol Koningsdag

Een koningsdag vlag is geen erkende vlag voor het vlaggenprotocol en is daarom niet gebonden aan speciale regels. Volgens de traditie hangen wij op Koninginne- en Koningsdag een Nederlandse vlag met een wimpel uit. Op alle verjaardagen van leden van het Koninklijk huis mogen we een Nederlandse vlag met een oranje wimpel uithangen. Een Nederlandse vlag met een oranje wimpel koop je gemakkelijk online bij Faber Vlaggen.

Alle vlagregels lees je in ons vlaggenprotocol.

Eigen Koningsdag vlag kopen 

Een eigen Koningsdag vlag kopen doe je bij de specialist. We hebben binnen ons assortiment verschillende Nederlandse vlaggen, maar het is ook mogelijk om een eigen vlag te bedrukken. Ben je daarom op zoek naar vlag voor koningsdag, zoek dan niet verder. Jouw ideale koningsdag vlag vind je bij Faber Vlaggen.

Naast een vlag voor Koningsdag vind je bij ons ook vele andere vlaggen zoals bootvlaggen, beachflags, banieren, gevelvlaggen en wimpels.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren