Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Oranje wimpels

De oranje wimpel is een typisch Nederlands fenomeen. De oorsprong van de oranje wimpel ligt bij de oprichting van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in 1815. De oranje wimpel wordt gehesen tijdens koninklijke festiviteiten in ons land. Binnen onze collectie vind je 3 verschillende oranje wimpels.

Een Nederlands fenomeen

Een wimpel in combinatie met een vlag zie je alleen in Nederland. Een oranje wimpel is een stijlvol product die vaak wordt gehesen in combinatie met de Nederlandse vlag. Hiervoor geldt een zogenaamd vlaggenprotocol. Binnen ons assortiment vind je verschillende soorten wimpels. Zo is er voor ieder wat wils.

Wanneer hijs je een oranje wimpel? 

In Nederland kennen wij nog steeds de oranje wimpel. Deze hijsen wij doorgaans tijdens Koningsdag en andere verjaardagen van leden van het Koningshuis. De wimpel met een oranje kleur wordt altijd in combinatie met de Nederlandse vlag gehesen. De oranje wimpel is de enige wimpel waarvoor er een vlaggenprotocol is geschreven. Naast verjaardagen wordt de oranje wimpel ook gehesen bij geboortes en huwelijken van het Koningshuis.

Oranje wimpel en Nederlandse vlag in de vlaggenset 

Zoekt u een Nederlandse vlag én oranje wimpel, bestel dan onze voordelige Nederlandse vlaggenset. Ideaal voor een vlag voor koningsdag. Voor meer informatie over vlaggen en wimpels neemt u contact op met een van onze verkoopmedewerkers. Alle wimpels zijn verkrijgbaar in onze webshop.

De grootte van je wimpel 

Hoe bepaal je de grootte van je wimpel? Bij het kopen van een wimpel moet je op een aantal dingen letten, waaronder de lengte van jouw oranje wimpel. Hiervoor gelden twee vuistregels.
Hang je een wimpel in combinatie met een vlag? Dan zal de wimpel iets groter dan de vlag moeten zijn.
Hijs je enkel de wimpel? Zorg ervoor dat deze lengte van ongeveer de helft van de vlaggenmast heeft.

Oranje wimpel in zwaluwstaartvorm, puntvorm en met kwasten 

Binnen ons assortiment vind je drie verschillende wimpels. Zo hebben we een wimpel in de vorm van een punt, een zwaluwstaart en een met kwastjes aan het uiteinde. Wil je een unieke wimpel? Kies dan voor zwaluwstaart of kwastjes aan het uiteinde. Onze wimpels zijn te verkrijgen in verschillende lengtes. De lengtes verschillen van 125 cm tot en met maar liefst 650 cm. De keuze is afhankelijk van de grootte van je vlag en vlaggenmast.

Vlaggendoek

Onze vlaggen en wimpels worden vervaardigd van het meeste kwalitatieve vlaggendoek. Dit betekent dat jouw wimpel een lange levensduur zalhebben. Onze oranje wimpels zijn gemaakt van Titan Spunpolyester. Titan Spunpolyester wordt ook wel scheepsvlaggendoek genoemd. Het is een 100% geweven polyester doek van 165 gram. Het is licht doek wat oersterk is. Ideaal voor zware weersomstandigheden.

Een oranje wimpel kopen 

Een oranje wimpel koop je snel en gemakkelijk online bij Faber Vlaggen. Wij hebben een compleet assortiment vlaggen en wimpels op voorraad liggen. Bestel je daarom voor 12:00, dan verzenden wij dezelfde dag nog jouw wimpel. Onze oranje wimpels zijn gemaakt van de allerhoogste kwaliteit vlaggendoek. Zo garanderen wij een lange levensduur. Naast oranje wimpels vind je bij ons ook de populaire Nederlandse wimpel en is het zelfs mogelijk om een wimpel te laten bedrukken.

Waarom kiezen voor een Oranje wimpel van Faber Vlaggen? 

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een wimpel van Faber Vlaggen.

  • Een ruime voorraad uit standaard wimpels. Zo kunnen wij snel leveren.
  • De beste kwaliteit vlaggendoek. Een lange levensduur is gegarandeerd.
  • Het is zelfs mogelijk om een eigen wimpel te bedrukken.
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina