Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Vlaggenmast 10 meter

 
Het grote voordeel van deze mastlengte is de zichtbaarheid voor bedrijven die bedrijfsvlaggen of banieren rond het bedrijfspand willen hijsen, maar de vlaggenmast van 10 meter leent zich ook goed voor particulier gebruik. Onze vlaggenmasten zijn binnen een week leverbaar. Hijs jouw vlag in een Faber vlaggenmast.

Vlaggenmast 10 meter kopen?

Bij het bestellen van een vlaggenmast heb je veel mogelijkheden met betrekking tot lengte, diameter, vormen, materialen en grondbevestigingen. Dat grootse aanbod kan ook wat overweldigend zijn. Is een vlaggenmast van 10 meter niet te groot en welk materiaal of grondbevestiging is het beste? Onze specialisten helpen je graag verder bij de aanschaf van een passende vlaggenmast. Neem eenvoudig telefonisch, via onze chat of per e-mail contact op.

Een zakelijke vlaggenmast voor zichtbaarheid

Om jouw merk of boodschap naar de buitenwereld te tonen kun je vlaggenmasten van 10 meter rond jouw bedrijfspand plaatsen en daar jouw bedrijfsvlag of banier in hijsen. Een wapperende vlag vraagt aandacht, is visueel aantrekkelijk en laat een indruk achter. Het is daarom een perfecte manier om meer zichtbaarheid te creëren voor jouw organisatie. Bij Faber Vlaggen is het ook mogelijk om een eigen bedrijfsvlag te laten maken. Als je banieren wilt heffen in jouw vlaggenmast dan zul je moeten kijken naar vlaggenmasten met een vaste of hijsbare uithouder.

Een particuliere vlaggenmast voor persoonlijk gebruik

Ook als particulier kun je bij ons een vlaggenmast van 10 meter bestellen. Zo kun je de mast gebruiken als vlaggenmast kerstboom in de winter en diverse keren de Nederlandse vlag hijsenmet oranje wimpel tijdens nationale feestdagen. Een vlaggenmast van 10 meter is wellicht wat groot voor in jouw tuin. Onze vlaggenmasten zijn ook in 6, 7, 8 en 9 meter te bestellen. Wil je een vlag uithangen in plaats van hijsen, dan wijzen we je graag op ons aanbod vlaggenstokken.

Materialen, vormen en diameters

Ga je voor een vlaggenmast van 10 meter hoog? Dan heb je verschillende mogelijkheden in materialen, diameters en vormen. Zo kan je kiezen voor een conische of cilindervormige mast. De vorm is afhankelijk van het type materiaal. Net als de diameters:

 • Een houten vlaggenmast van 10 meter is enkel conisch verkrijgbaar met een diameter bij de voet van 58, 60, 70, 100 of 120 mm.
 • Een 10 meter hoge polyester vlaggenmast is verkrijgbaar in de diameter 140mm bij de voet.
 • Een aluminium vlaggenmast is verkrijgbaar in een cilindrische of conische vorm. Bij een aluminium mast met een cilindrisch vorm kun je kiezen voor een diameter van 60 mm, 70 mm en 90 mm. Een conische polyester mast is verkrijgbaar met een diameter bij de voet van 100, 120 en 135 mm.

Verkrijgbare materialen

Een vlaggenmast van 10 meter is verkrijgbaar in aluminium en polyester. Aluminium vlaggenmasten en polyester vlaggenmasten zijn onderhoudsvriendelijke masten. Polyester en aluminium zijn beide duurzame materialen die geen tot weinig onderhoud nodig hebben.  Een cilindrische aluminium vlaggenmast (het Alufighter-assortiment) zijn prijstechnisch gezien het meest interessant.

Een aluminium vlaggenmast kan daarentegen het ‘jachthaven effect’ geven. Dit is getik van het vlaggenkoord tegen de mast. Bij een polyester mast heb je hier geen last van.

Kleuren en afwerkingen

Naast dat je kan kiezen uit verschillende vormen en materialen is het ook mogelijk om te kiezen uit verschillende afwerkingen en kleuren.

Als afwerkingen kun je kiezen uit verschillende vlaggenmastknoppen. Op deze manier kun je jouw vlaggenmast naar smaak personaliseren.

Naast de afwerking heb je de keuze uit verschillende kleuren masten: aluminium, zwart en wit. 

Grondbevestiging van een vlaggenmast

Wanneer je een vlaggenmast koopt kun je kiezen uit verschillende grondbevestigingen. De grondbevestigingen worden gebruikt om de mast in de grond vast te zetten zodat deze stevig staat. Bij Faber Vlaggen heb je de keuze uit een 10 meter vlaggenmast met kantelmechanisme. Een kantelmechanisme kent een aantal voordelen. Zoals de naam het al zegt kan hiermee de vlaggenmast worden gekanteld. Zo kun je bij storm de vlaggenmast plat leggen. Deze grondbevestiging leent zich ook voor het hijsen van een vlaggenmast kerstboom. Voor meer informatie over de grondbevestigingen en advies kun je contact opnemen met onze specialisten. Zij zullen samen met jou kijken naar een grondbevestiging die voldoet aan jouw wensen.

Vlaggenmast laten plaatsen door de specialisten

Voor onderhoud of het laten plaatsen van een vlaggenmast kan je gebruikmaken van de Faber Vlaggen onderhoudsservice. Onze technici leveren onze vlaggenmasten in elke lengte en zorgen dat deze vakkundig geplaatst wordt. Vlaggenmasten plaatsen is een secuur werk, zeker bij een vlaggenmast van 10 meter kan het plaatsen een lastige taak zijn. Het is namelijk belangrijk dat de vlaggenmast stevig en recht staat. Ons montageteam neemt vooraf contact op om de definitieve datum en tijd door te geven. Wanneer je de mast wilt laten monteren op een specifieke dag of als je gebruik wilt maken van een spoed planning wordt een toeslag in rekening gebracht.

Advies formaat vlag en wimpel bij een 10 meter vlaggenmast

Het formaat van de vlaggen en wimpels in verhouding tot de vlaggenmast van 10 meter is een kwestie van smaak, maar uiteraard zijn er adviesformaten die aangehouden kunnen worden bij het kiezen van een formaat van jouw vlag en/of vlaggenmast:

 1. Vlag met wimpel: De wimpel iets groter dan de vlag.
 2. Alleen een wimpel: De wimpel tot de helft van de mastlengte

Voor een vlaggenmast van 10 meter adviseren wij daarom het volgende:

 • Advies vlag formaat: 300 x 500 cm of 300 x 600 cm
 • Advies wimpel formaat: 500cm lengte

Opgelet, zoals eerder gezegd zijn de bovenstaande formaten slechts adviesformaten. Een vlag of wimpel groter of kleiner bestellen is ook mogelijk.

Bestel direct een 10 meter vlaggenmast bij Faber Vlaggen

Een vlaggenmast van 10 meter voor in de tuin of bij jouw bedrijfspand koop je gemakkelijk online bij de Faber Vlaggen. Met meer dan 85 jaar ervaring ben je bij ons aan het juiste adres voor zowel de vlag als de vlaggenmast. Met onze vlaggenmasten kun je jouw vlag eenvoudig hijsen, wanneer je dat wilt. De vlaggenmast wordt compleet geleverd en is binnen een week leverbaar. Naast dat je gemakkelijk online jouw vlaggenmast kan kopen, vind je bij ons ook alle mogelijkheden om een eigen vlag te maken. Ook spandoeken, beachflags, reclamevlaggen en diverse vlaggenmast accessoires kun je bij ons bestellen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de levertijden?

 • Voorraadproducten voor 12.00 uur besteld worden dezelfde dag verstuurd.
 • Vlaggenmasten leveren we in de week nadat deze besteld zijn.
 • Producten met een eigen ontwerp leveren we met zes-, vijf- of 3 werkdagen.

Voor snellere levering kan je uiteraard contact opnemen met één van onze professionals via telefoonnummer 088 480 11 22.

Wat zijn de standaard hoogtes voor vlaggenmasten?

Vlaggenmasten zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, meestal variërend van 6 tot 12 meter. De juiste hoogte hangt af van de locatie en de grootte van de vlag die je wilt hijsen. Voor particulier gebruik is een mast van 6 tot 8 meter vaak voldoende, terwijl voor bedrijven en openbare gebouwen vaak gekozen wordt voor masten van 10 tot 12 meter.

Wat is het verschil tussen een conische en een cilindrische vlaggenmast?

Een cilindrische vlaggenmast heeft van onder naar boven dezelfde doorsnede en een conisch model loopt van onder naar boven taps toe. Al onze polyester en houten vlaggenmasten zijn conisch, aluminium vlaggenmasten zijn zowel conisch als cilindrisch leverbaar.

Hoe kan ik een vlaggenmast het beste onderhouden?

Polyester- en aluminium vlaggenmasten hebben het voordeel dat ze vrijwel onderhoudsvrij zijn. Toch is het verstandig om ze jaarlijks een schoonmaakbeurt te geven, aangezien zowel de vlag als de mast het visitekaartje van je huis of bedrijf vormen. Houten vlaggenmasten daarentegen vereisen wat meer aandacht en zorg. Aangezien hout kwetsbaarder is voor weersomstandigheden, is het belangrijk om elk jaar een grondige inspectie uit te voeren en een nieuwe laklaag aan te brengen om de mast optimaal te beschermen tegen de elementen.

Wat is de levensduur van een vlaggenmast?

De levensduur van een vlaggenmast hangt af van het materiaal en de mate van onderhoud. Aluminium masten kunnen tot wel 25 jaar meegaan bij goed onderhoud, terwijl polyester masten een vergelijkbare levensduur hebben. Houten masten kunnen, mits goed onderhouden, ook vele jaren meegaan, maar hebben doorgaans een kortere levensduur dan aluminium of polyester masten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Polyester conische baniermast met vaste uithouder - 10 meter
  Polyester baniermast met vaste uithouder - 10 meter
  Vanaf € 552,97 € 457,00
 2. Aluminium baniermast met vaste uithouder - 10 meter - Roterende uithouder
  Aluminium baniermast met vaste uithouder - 10 meter
  Vanaf € 1.202,74 € 994,00
per pagina