Vlaggenmast 10 meter

 
Ben je op zoek naar een vlaggenmast van 10 meter hoog? Met een vlaggenmast van deze hoogte creëer je veel zichtbaarheid voor je merk of boodschap. Deze mastlengte is perfect voor bedrijven die de bedrijfsvlaggen of banieren rond het bedrijfspand willen hijsen, maar de vlaggenmast van 10 meter leent zich ook goed voor particulier gebruik. Hijs jouw vlag in een Faber vlaggenmast.

Vlaggenmast 10 meter kopen?

Bij het bestellen van een vlaggenmast heb je veel mogelijkheden met betrekking tot lengte, diameters, vormen, materialen en grondbevestigingen. Dat grootse aanbod kan ook wat overweldigend zijn. Is een vlaggenmast van 10 meter niet te groot en welk materiaal of grondbevestiging is het beste? Onze specialisten helpen je graag verder bij het kiezen van een passende vlaggenmast. Neem eenvoudig telefonisch, via onze chat of per e-mail contact op.

Een zakelijke vlaggenmast voor zichtbaarheid

Om jouw merk of boodschap naar de buitenwereld te tonen kun je vlaggenmasten van 10m rond jouw bedrijfspand plaatsen en daar jouw bedrijfsvlag of banier in hijsen. Een wapperende vlag vraagt aandacht, is visueel aantrekkelijk en laat een indruk achter. Het is daarom een perfecte manier om meer zichtbaarheid te creëren voor jouw organisatie. Bij Faber Vlaggen is het ook mogelijk om een eigen bedrijfsvlag te laten maken. Als je banieren wilt heffen in jouw mast dan zul je moeten kijken naar masten met een vaste of hijsbare uithouder.

Een particuliere vlaggenmast voor persoonlijk gebruik

Ook als particulier kun je bij ons een vlaggenmast van 10 meter bestellen. Zo kun je de mast gebruiken als vlaggenmast kerstboom in de winter en diverse keren de Nederlandse vlag heffen met oranje wimpel tijdens nationale feestdagen. Een vlaggenmast van 10 meter is wellicht wat groot voor in jouw tuin. Onze masten zijn ook in 6, 7, 8 en 9 meter te bestellen. Wil je een vlag uithangen in plaats van heffen, dan wijzen we je graag op ons aanbod vlaggenstokken.

Materialen, vormen en diameters

Ga je voor een vlaggenmast van 10 meter hoog? Dan heb je verschillende mogelijkheden in materialen, diameters en vormen. Zo kan je kiezen voor een conische of cilindervormige mast. De vorm is afhankelijk van het type materiaal. Net als de diameters:

 • Een houten vlaggenmast van 10 meter is enkel conisch verkrijgbaar met een diameter bij de voet van 58, 60, 70, 100 of 120 mm.
 • Een 10 meter hoge polyester vlaggenmast is verkrijgbaar in de diameter 140mm bij de voet.
 • Een aluminium vlaggenmast is verkrijgbaar in een cilindrische of conische vorm. Bij een cilindrisch vorm zijn de volgende diameters mogelijk: 60 mm, 70 mm en 90 mm. Een conische polyester mast is verkrijgbaar met een diameter bij de voet van 100, 120 en 135 mm.

Een vlaggenmast van 10 meter is verkrijgbaar in hout, aluminium en polyester. Aluminium en polyester vlaggenmasten zijn onderhoudsvriendelijke masten. Een houten vlaggenmast is daarentegen gevoeliger voor weer en wind en heeft daarom meer onderhoud nodig. Een houten vlaggenmast dient elk jaar schoongemaakt, licht geschuurd en gelakt te worden. De levensduur van een houten vlaggenmast is voor een groot deel afhankelijk van het gepleegde onderhoud.

Polyester en aluminium zijn beide duurzame materialen die geen tot weinig onderhoud nodig hebben. Een aluminium mast kan daarentegen het ‘jachthaven effect’ geven. Dit is getik van het vlaggenkoord tegen de mast. Bij een polyester mast heb je hier geen last van.

Grondbevestiging van een vlaggenmast

Wanneer je een vlaggenmast koopt kun je kiezen uit verschillende grondbevestigingen. De grondbevestigingen worden gebruikt om de mast in de grond vast te zetten zodat deze stevig staat. Bij Faber Vlaggen heb je de keuze uit een kantelmechanisme, overschuifkoker, mastbok of grondbuis. Een kantelmechanisme kent een aantal voordelen. Zoals de naam het al zegt kan hiermee de vlaggenmast worden gekanteld. Zo kun je bij storm de mast plat leggen. Deze grondbevestiging leent zich ook voor het hijsen van een vlaggenmast kerstboom of een gewone vlag. Voor meer informatie over de grondbevestigingen en advies kun je contact opnemen met onze specialisten. Zij zullen samen met jou kijken naar een grondbevestiging die voldoet aan jouw wensen.

Vlaggenmast laten plaatsen door de specialisten

Voor onderhoud of het laten plaatsen van een vlaggenmast kan je gebruikmaken van de Faber Vlaggen onderhoudsservice. Onze technici leveren en plaatsen vlaggenmasten in elke lengte. Vlaggenmasten plaatsing is een secuur werk, zeker bij een vlaggenmast van 10 meter kan het plaatsen een lastige taak zijn. Het is namelijk belangrijk dat de vlaggenmast stevig en recht staat. Ons montageteam neemt vooraf contact op om de definitieve datum en tijd door te geven. Wanneer je de mast wilt laten plaatsen op een specifieke dag of als je gebruik wilt maken van een spoed planning wordt een toeslag in rekening gebracht.

Advies formaat vlag en wimpel bij een 10 meter vlaggenmast

Het formaat van de vlaggen en wimpels in verhouding tot de vlaggenmast van 10 meter is een kwestie van smaak, maar uiteraard zijn er adviesformaten die aangehouden kunnen worden bij het kiezen van een formaat van jouw vlag en/of vlaggenmast:

 1. Vlag met wimpel: De wimpel iets groter dan de vlag.
 2. Alleen een wimpel: De wimpel tot de helft van de mastlengte

Voor een vlaggenmast van 10 meter adviseren wij daarom het volgende:

 • Advies vlag formaat: 300 x 500 cm of 300 x 600 cm
 • Advies wimpel formaat: 500cm lengte

Opgelet, zoals eerder gezegd zijn de bovenstaande formaten slechts adviesformaten. Een vlag of wimpel groter of kleiner bestellen is ook mogelijk.

Bestel direct een 10 meter vlaggenmast bij Faber Vlaggen

Een vlaggenmast van 10 meter voor in de tuin of bij jouw bedrijfspand koop je gemakkelijk online bij de Faber Vlaggen. Met meer dan 85 jaar ervaring ben je bij ons aan het juiste adres voor zowel de vlag als de vlaggenmast. Naast dat je gemakkelijk online jouw vlaggenmast kan kopen, vind je bij ons ook alle mogelijkheden om een eigen vlag te maken. Ook spandoeken, beachflags en diverse vlaggenmast accessoires kun je bij ons bestellen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Polyester conische baniermast met vaste uithouder - 10 meter
  Polyester baniermast met vaste uithouder - 10 meter
  Vanaf € 552,97 € 457,00
 2. Aluminium conische baniermast met vaste uithouder - 10 meter
  Aluminium baniermast met vaste uithouder - 10 meter
  Vanaf € 1.202,74 € 994,00
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren