Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Houten vlaggenmast

Houten vlaggenmasten hebben een klassieke uitstraling. Vroeger waren alle vlaggenmasten van hout, echter sinds de opkomst van polyester en aluminium vlaggenmasten is de houten mast uniek in het straatbeeld. Onze houten vlaggenmasten zijn gemaakt van een duurzaam materiaal, namelijk gelamineerd Noors-grenen. Om de kans op scheuren en kromtrekken te minimaliseren zijn onze vlaggenmasten van hout gemaakt uit verschillende segmenten. Vanuit de fabriek zijn de masten afgewerkt met drie lagen lak. Het toegepaste product is: Hoogglans vernis en hoogglans wit. De blanke vernis is op basis van gemodificeerde alkydhars, daar waar de witte mast op basis van water gedragen verf is afgelakt. Bestel eenvoudig jouw vlaggenmast of vraag een offerte aan.

Moderne houten vlaggenmasten 

De huidige houten masten zijn niet te vergelijken met de masten van vroeger. Zo bestaan de moderne vlaggenmasten uit verschillende componenten die aan elkaar zijn gelijmd. Dit zorgt ervoor dat de mast tegen verschillende weersomstandigheden bestand is. Een houten vlaggenmast zie je tegenwoordig vooral bij monumentale panden die goed bij de klassieke en chique uitstraling van zo een houten vlaggenmast passen. Onze houten masten zijn gelakt en in het wit verkrijgbaar met zowel een ronde als vierkante voet.

Eigenschappen van onze houten vlaggenmasten 

Onze houten vlaggenmast heeft een conische vorm: breed aan de voet (vanaf 58 millimeter t/m 150 millimeter) en smal in de top. Houten vlaggenmasten masten worden op bestelling gemaakt. De levering duurt daarbij gemiddeld 15 werkdagen. Bestel je een houten vlaggenmast bij Faber Vlaggen, dan profiteer je bovendien van onze unieke garantie:

 • Drie jaar garantie op de laminering en de verlijming van het hout (zie voorwaarden).
 • Drie jaar garantie op alle accessoires.
 • Tien jaar garantie op plaatsing van de vlaggenmast.

Binnen ons assortiment vind je houten masten van 4 tot 9 meter. Meer weten over onze vlaggenmasten? Neem contact op met één van onze specialisten of vraag direct een offerte aan.

Vlaggenmast van hout, polyester of aluminium? 

Naast dat we vlaggenmasten van hout hebben vind je binnen ons assortiment ook masten van polyester en aluminium. Aluminium en polyester vlaggenmasten zijn onderhoudsvriendelijker dan een houten vlaggenmast maar missen het klassieke karakter van hout.

Bevestiging je vlaggenmast goed

Het is uiteraard van belang dat jouw vlaggenmast goed wordt bevestigd. Zo voorkom je dat de vlaggenmast scheef gaat staan of zelfs omvalt. Je vindt bij ons verschillende typen bevestigingen voor je houten vlaggenmast. Je kan bij ons kiezen uit een mastbok of grondbuis.

Een mastbok bestaat uit twee houten palen waartussen de mast wordt geklemd. Een mastbok komt tot de helft in de grond waar vervolgens beton wordt gegoten om de mastbok te verankeren. Een grondbuis is een buis in de grond waar je mast in bevestigt. Een grondbuis zal moeten worden ingegraven. Het is daarbij belangrijk om te weten dat je lengte verliest.

Bevestiging voor jouw vlag 

Bij een houten mast bevestig je de vlag altijd op een standaard manier. Dit houdt in dat de vlag wordt gehesen en bevestigd met een koord en een kikker. Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat het voor iedereen gemakkelijk is om de vlag naar beneden te halen. Wil je een afwerking die diefstal en vandalisme proof is? Kies dan voor een polyester of aluminium vlaggenmast. Het is hierbij mogelijk om te kiezen voor een anti-diefstal liersysteem of luikje.

Onderhoud van een houten vlaggenmast 

Een houten vlaggenmast vergt meer onderhoud dat bijvoorbeeld een aluminium of polyester vlaggenmast. Dit is een nadeel ten opzichte van kunststof of aluminium mast. Het is een materiaal dat zonder onderhoud snel in uitstraling en levensduur achteruit gaat. Onze houten masten zijn van de allerhoogste kwaliteit, echter de levensduur is voor een groot deel afhankelijk van het gepleegde onderhoud. Onderstaand hebben wij de belangrijkste tips voor het onderhoud geformuleerd:

 • Plaats een houten mast nooit direct in de grond
 • Schuur elk jaar de mast licht op en zet hem daarna opnieuw in de lak
 • Breng op staande en platte delen een dubbele laklaag aan
 • Vervang tijdig (eens in de 3 jaar) het koord.
 • Geef de mast een jaarlijks een schoonmaakbeurt. Om ervoor te zorgen dat je lang plezier hebt van jouw vlaggenmast, adviseren wij ook om de staat regelmatig te controleren en eventuele beschadigingen bij te werken.

Mechanische beschadiging

Er zijn allerlei oorzaken te bedenken die de laklaag van de vlaggenmast beschadigen. Denk hierbij aan klapperende koorden, schurende lijnen, weersomstandigheden zoals hagel etc. Door de beschadigingen in de laklaag kan vocht onder de laklaag in het hout treden. Dit vocht kruipt steeds verder en verder onder de lak, met als gevolg dat het hout wordt aangetast.

Het is belangrijk om de mast minimaal een maal per jaar op beschadigingen te controleren. Indien nodig dienen de beschadigingen direct te worden behandeld. Het hout onder de beschadiging dient droog te zijn. Dit kun je zien aan de kleyr van het hout en moet gelijk zijn aan de rest van de mast. De beschadiging kun je behandelen door middel van schuren wat op te ruwen en daarover minimaal drie lagen blanke vernis of witte lak. De te behandelen plek steeds een stukje groter maken zodat de overgangen minder duidelijk zichtbaar zijn.

UV-licht

Oftewel de zonnestralen op de vlaggenmast. Om de mast beter bestand te maken tegen de zonnestralen is er een UV-remmer toegevoegd aan de Hoogglans Vernis en hoogglans witte water gedragen lak. De werking van de UV-remmer neemt helaas in de loop der tijd af. Hierdoor krijgen zonnestralen meer vat op het hout en worden de houtcellen afgebroken. Om dit proces te vertragen dient minimaal een maal per drie jaar de mast overgeschilderd te worden met twee nieuwe lagen vernis of witte lak. De mast opruwen door middel van schuren en voorzien van twee lagen blanke vernis of witte lak.

Onderhoud het eerste jaar

Wij adviseren om de mast het eerste jaar licht op te schuren en opnieuw een laklaag aan te brengen. Omdat de houten masten binnen op voorraad liggen en bij het installeren buiten altijd wat gaat “werken”, kunnen er lichte scheurtjes in de laklaag ontstaan. Door de mast het eerste jaar met de kwast in de vernis of in de lak te zetten, wordt de levensduur van dit mooie natuurproduct aanzienlijk verlengd.

Plaatsing van een mast 

Het plaatsen van een mast kan je ook aan ons overlaten. Voor onderhoud of het laten plaatsen van een vlaggenmast kan je gebruik maken van de Faber Vlaggen onderhoudsservice. Onze technici leveren en plaatsen alle maten vlaggenmasten. Alvorens nemen zij contact op voor een definitieve tijd en datum.

Houten vlaggenmast kopen 

Een houten vlaggenmast koop je gemakkelijk online bij de specialist. Met meer dan 85 jaar ervaring ben je bij ons aan het juiste adres voor een vlaggenmast van hout. Naast masten vind je binnen ons assortiment ook vlaggen. Naast alle landen en plaatselijke vlaggen is het ook mogelijk een vlag te laten bedrukken. De mogelijkheden voor een vlaggenmast zijn eindeloos.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Klassieker houten vlaggenmast
  Klassieker ronde voet
  Vanaf € 332,75 € 275,00
per pagina