Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Aluminium vlaggenmast

Jouw aluminium vlaggenmast vind je online bij Faber Vlaggen. Wij hebben twee verschillende vlaggenmasten, namelijk een conische (Alumaster) en een cilindrische aluminium vlaggenmast (Alufighter). Een aluminium vlaggenmast is een duurzame keuze als het gaat om vlaggenmasten. Het is een sterk materiaal wat weinig onderhoud nodig heeft en erg lang meegaat. Bestel eenvoudig jouw vlaggenmast of vraag een offerte aan.

Een moderne vlaggenmast 

Vroeger waren er enkel houten vlaggenmasten, echter sinds de komst van polyester en aluminium worden veel vlaggenmasten van deze materialen gemaakt. Het grote voordeel van een aluminium vlaggenmast is dat het weinig onderhoud nodig heeft, duurzaam is en vele mogelijkheden heeft. Een andere duurzame keuze is de polyester mast. Deze twee masten zie je doorgaans het meest.

Ruime keuze in aluminium vlaggenmasten 

Met meer dan 85 jaar ervaring zijn wij dé specialist op het gebied van vlaggen en vlaggenmasten. Binnen ons assortiment vind je het ruimste assortiment en dit met de beste kwaliteit en scherpste prijzen. Bij ons vind je vlaggenmasten van 4 meter tot zelfs 12 meter lengte. Daarbij kan je ook kiezen uit verschillende kleuren en kan je kiezen uit een kikker met koord of een liersysteem. Tot slot kan je ook nog uit verschillende vormen kiezen. Kies je voor een cilindrische mast of toch een conisch mast waarbij de mast taps toe loopt. Een conische mast zorgt voor een chique uitstraling.

Cilindrische vlaggenmasten

Een cilindrische mast heeft over de gehele lengte een vaste diameter. Bij ons vind je cilindrische masten van 5 tot en met 9 meter lengte. De diameter kan verschillen van 60, 70 en 90 millimeter. Een cilindrische aluminium vlaggenmast is erg sterk en bij uitstek geschikt voor bedrijfspanden en fraaie zichtlocaties.

Conische vlaggenmasten 

Een conische mast loopt taps toe. Dit betekent dat een conische vlag een bredere diameter heeft bij de voet en in de top smaller is. Onze conische masten zijn in verschillende lengtes beschikbaar. Wij hebben masten van 6 tot 12 meter lengte. Het materiaal is 3 millimeter dik aluminium. Dit maakt een mast zeer sterk. Onze conische masten tot 9 meter hebben een diameter bij de voet van 100 millimeter tot 60 millimeter in de top. Masten vanaf 10 meter hebben bij de voet een diameter van 135 millimeter en 65 millimeter in de top.

Vlaggenmast van aluminium, polyester of hout? 

Naast onze aluminium vlaggenmasten hebben wij ook polyester en houten vlaggenmasten. Een houten mast heeft een traditioneel uiterlijk maar vergt meer onderhoud. Aluminium en polyester masten zijn daarentegen onderhoudsvriendelijker en gaan langer mee.

Eigenschappen van onze aluminium vlaggenmasten 

Onze aluminium vlaggenmasten zijn van de hoogste kwaliteit en vergen weinig onderhoud. Dit is een groot voordeel ten opzichte van houten masten. Daarnaast vergt een aluminium mast minder onderhoud en blijft deze een lange tijd mooi. Een aluminium vlaggenmast kan het jachthaven effect geven. Dit is het tikken van het koord tegen de mast aan. Bestel je een vlaggenmast bij Faber Vlaggen dan geniet je van verschillende voordelen zoals de mogelijkheid tot plaatsing maar ook van onze uniek garantie:

 • Wij bieden tien jaar garantie op de mast.
 • Drie jaar op de verschillende accessoires.
 • En tien jaar op de de plaatsing van een vlaggenmast

Grondbevestiging van je vlaggenmast 

Je hebt bij ons verschillende mogelijke typen bevestigingen voor je vlaggenmast van aluminium. Het is belangrijk om een vlaggenmast stevig te bevestigen anders kan deze scheef staan of zelfs omvallen. Je kan bij ons kiezen uit een kantelsysteem, grondbuis of overschuifkoker.

Een grondbuis is, zoals de naam het al zegt, een buis in de grond waar je de mast in bevestigt. Deze methode vereist wel ongeveer een meter aan lengte die onder de grond zakt. Hou hier rekening mee bij het bepalen van de mastlengte. Daarnaast is er een overschuifkoker. Dit is een eenvoudige bevestiging voor een vlaggenmast. Het is een koker waarover de mast geplaatst kan worden. Een voordeel ten opzichte van de grondbuis is dat de vlaggenmast geen lengte verliest.

Tot slot is er een kantelvoet. Dit is de sterkste grondbevestiging en staat altijd op gelijke hoogte. Zo verlies je geen mastlengte.

Kies de juiste bevestiging voor jouw vlag 

Voor het bevestigen van een vlag aan een vlaggenmast zijn er verschillende opties. De standaard en meest eenvoudig afwerking is een hijskoord met kikker. Echter, deze is niet op alle locaties geschikt vanwege diefstal en/of vandalisme.

Een andere mogelijkheid is een afwerking met lier en hijskoord in de mast. Een fijne oplossing waarbij vandalisme geen probleem meer is en ook het jachthaven effect (getik van het koord) wordt weggenomen. Tot slot is er ook nog een mogelijkheid voor banieren. Voor een banier kan je kiezen voor een banieruithouder. Bij een banieruithouder is je banier altijd zichtbaar omdat deze altijd gemakkelijk met de wind meebeweegt. Hiermee zorg je ook voor een constante zichtbaarheid.

Het plaatsen van aluminium mast

Het plaatsen van een mast kun je aan de specialisten van Faber Vlaggen overlaten. Voor onderhoud en het plaatsen van vlaggenmasten kan je contact opnemen met onze onderhoudsservice. Het plaasten is namelijk een secuur werk en je wilt uiteraard dat de mast stevig en recht staat. Onze specialisten hebben al ontelbaar vlaggenmasten geplaatst en weten waar ze op moeten letten. Onze technici leveren en plaatsen alle maten vlaggenmasten. Alvorens nemen zij contact op voor een definitieve tijd en datum.

Aluminium vlaggenmast kopen 

Een aluminium vlaggenmast koop je gemakkelijk online bij de specialist. Met meer dan 85 jaar ervaring ben je bij ons aan het juiste adres voor een hoogwaardige vlaggenmast. Naast dat we voorzien in het uithangen van vlaggen is het uiteraard ook mogelijk om een vlag te kopen. Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in het bedrukken van vlaggen. Je kunt je eigen ontwerp uploaden en deze laten bedrukken op een vlag naar keuze. Ideaal toch?

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Aluminium vlaggenmast - cilindrisch model - (wit RAL9010)
  Alufighter cilindrische aluminium vlaggenmast
  Vanaf € 159,72 € 132,00
 2. Aluminium vlaggenmast - cilindrisch model - (zwart RAL9005)
  Zwarte vlaggenmast aluminium cilindrisch
  Vanaf € 238,37 € 197,00
 3. Aluminium vlaggenmast - conisch model - (wit RAL9010)
  Alumaster conische aluminium vlaggenmast
  Vanaf € 360,58 € 298,00