Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Vlaggenmast 8 meter

Ben je op zoek naar een vlaggenmast van 8 meter hoog? Met een vlaggenmast van deze hoogte creëer je veel zichtbaarheid voor je merk of boodschap. Deze mastlengte is perfect voor bedrijven, maar leent zich ook goed voor particulier gebruik. Laat de vlag wapperen aan een Faber vlaggenmast.

Vlaggenmast 8 meter online bestellen

Bij het bestellen van een vlaggenmast komt er veel informatie op je af. Dat begrijpen wij van Faber Vlaggen maar al te goed. Zo kan je kiezen uit vele lengte, diameters, vormen, materialen en mechanismen. Maar wat past het beste bij jouw situatie? Onze specialisten helpen je graag verder. Neem eenvoudig telefonisch, via onze chat of per e-mail contact op.

Een vlaggenmast voor zichtbaarheid

Een vlag is een bij uitstek geschikte manier om jouw merk of boodschap aan de buitenwereld te tonen. Met 8 meter hoge vlaggenmast creëer je nog meer zichtbaarheid. Een wapperende vlag vraagt aandacht, is visueel aantrekkelijk en laat een indruk achter. Het is daarom een perfect uithangbord voor jouw organisatie. Bij Faber Vlaggen is het ook mogelijk om een eigen bedrijfsvlag te laten maken.

Keuze uit verschillende diameters en materialen

Ga je voor een vlaggenmast van 8 meter hoog dan heb je verschillende mogelijkheden in materialen, diameters en vormen. Zo kan je kiezen voor een conische of cilindervormige mast. De vorm is afhankelijk van het type materiaal. Net als de diameters:

 • Een houten vlaggenmast van 8 meter is enkel conisch verkrijgbaar met een diameter bij de voet van 58, 60, 70, 100 of 120 mm.
 • Een 8 meter hoge polyester vlaggenmast is verkrijgbaar in de diameters 120 en 140 mm bij de voet.
 • Een aluminium vlaggenmast is verkrijgbaar in een cilindrische of conische vorm. Bij een cilindrisch vorm zijn de volgende diameters mogelijk: 60 mm, 70 mm en 90 mm. Een conische polyester mast is verkrijgbaar met een diameter bij de voet van 100, 120 en 135 mm.

Een vlaggenmast van 8 meter is verkrijgbaar in het hout, aluminium en polyester. Aluminium en polyester vlaggenmasten zijn onderhoudsvriendelijke masten. Een houten vlaggenmast heeft daarentegen meer onderhoud nodig. Zo dient elk jaar een houten mast schoongemaakt, licht geschuurd en gelakt te worden. De levensduur van een houten vlaggenmast is voor een groot deel afhankelijk van het gepleegde onderhoud.

Polyester en aluminum zijn beide duurzame materialen die geen tot weinig onderhoud nodig hebben. Een aluminum mast kan daarentegen het ‘jachthaven effect’ geven. Dit is getikt van het vlaggenkoord tegen de mast. Bij een polyester mast heb je hier geen last van.

Mechanisme van een vlaggenmast

Een vlaggenmast kent verschillende bevestigingsmethodes. Er kan worden gekozen uit een kantelmechanisme, overschuifkoker, mastbok of grondbuis. Alle mechanismen worden in de grond vastgezet. Een kantelmechanisme kent een aantal voordelen. Zoals de naam het al zegt kan met dit mechanisme de vlaggenmast worden gekanteld. Zo kun je bij storm de mast plat leggen en kan je dit mechanisme ook gebruiken bij om eenvoudig een vlaggenmast kerstboom of een vlag te hijsen.

Vlaggenmast laten plaatsen door de specialisten

Voor onderhoud of het laten plaatsen van een vlaggenmast kan je gebruik maken van de Faber Vlaggen onderhoudsservice. Onze technici leveren en plaatsen alle maten vlaggenmasten. Het plaatsen van een vlaggenmast is een secuur werk. Het is namelijk belangrijk dat de vlaggenmast stevig en recht staat. Het laten plaatsen van een vlaggenmast door de specialisten van Faber Vlaggen heeft vele voordelen:

 • Het afleveren en/of plaatsen van de Faber vlaggenmasten van elke lengte.
 • Ons montageteam neemt vooraf contact met u op om de definitieve datum en tijd door te geven.
 • Een specifieke dag- of spoed planning is ook mogelijk, echter hiervoor geldt een toeslag.

Advies formaat vlag en wimpel bij een 8 meter vlaggenmast

Het formaat van de vlaggen en wimpels is een kwestie van smaak, maar uiteraard zijn er vuistregels die acht genomen kunnen worden:
1. Vlag met wimpel: De wimpel iets groter dan de vlag.
2. Alleen een wimpel: De wimpel tot de helft van de mastlengte.

Voor een vlaggenmast van 8 meter adviseren wij daarom het volgende:
Advies vlag formaat: 225x350cm, 225x400cm, of 300x450cm.
Advies wimpel formaat: 400cm lengte

Let wel, de genoemde formaten zijn adviesformaten. Een vlag of wimpel groter of kleiner bestellen kan uiteraard ook.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Aluminium vlaggenmast 8 meter - cilindrisch model - (wit RAL9010)
  Alufighter cilindrische aluminium vlaggenmast - 8 meter
  Vanaf € 332,75 € 275,00
 2. Aluminium vlaggenmast 8 meter - conisch model - (wit RAL9010)
  Alumaster conische aluminium vlaggenmast - 8 meter
  Vanaf € 649,77 € 537,00
 3. Aluminium baniermast met vaste uithouder - 8 meter
  Aluminium baniermast met vaste uithouder - 8 meter
  Vanaf € 450,12 € 372,00
 4. Aluminium baniermast met hijsbare uithouder - 8 meter
  Aluminium baniermast met hijsbare uithouder - 8 meter
  Vanaf € 820,38 € 678,00
 5. Polyester vlaggenmast - 8 meter
  Polyester vlaggenmast - 8 meter
  Vanaf € 300,08 € 248,00
 6. Polyester conische baniermast met vaste uithouder - 8 meter
  Polyester baniermast met vaste uithouder - 8 meter
  Vanaf € 463,43 € 383,00
per pagina