Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Vlaggenmast 6 meter

Op zoek naar een vlaggenmast van 6 meter? Eén van de meest populaire masten is toch wel de vlaggenmast van 6 meter. Deze mastlengte leent zich perfect voor particuliergebruik in de tuin, of zelfs voor een bedrijfspand. Wanneer de tuin niet al te groot is, dan volstaat een vlaggenmast van 6 meter en is een zeer nette oplossing. Laat de vlag wapperen met een vlaggenmast van Faber Vlaggen.

Vlaggenmast 6 meter online bestellen

Bij oriënteren naar een vlaggenmast komt er veel informatie op je af. Dit begint al bij het kiezen van het materiaal van de 6 meter vlaggenmast. Zo heb je de keuze uit polyester, aluminium en hout. Met name de eerste twee materialen zijn erg populair. Zo is polyester in trek bij particulier en aluminium bij de zakelijke klant. Naast het materiaal zijn er ook diverse mogelijkheden voor de grondbevestiging, afwerking en de vlaggenmastknop. Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je advies nodig? Geen probleem, je kunt gemakkelijk contact opnemen door ons te bellen of door middel van onze eigen chat. Onze klantenservice helpt jou graag met een advies op maat.

Vlaggenmast van verschillende materialen

Een vlaggenmast van 6 meter is verkrijgbaar in het polyester of aluminium. Beide duurzame materialen die geen tot weinig onderhoud nodig hebben. Een aluminium vlaggenmast kan daarentegen wel het ‘jachthaven effect’ geven. Dit is getikt van het vlaggenkoord tegen de mast. Bij een polyester mast heb je hier geen last van. Weliswaar kan je dit ook voorkomen door het koord om de mast te draaien. Daarnaast is het ook mogelijk om een houten vlaggenmast bij Faber Vlaggen te bestellen. Een houten vlaggenmast heeft daarentegen wel iets meer onderhoud nodig.

Naast verschillende materialen kan je ook kiezen voor vlaggenmast van 6 meter met een andere vorm. Het is mogelijk om te kiezen voor conische of cilindervormige vlaggenmast. Een conische vlaggenmast is een kegelvormige mast. De diameter bij de voet is groter dan bij de in de top. Een conische vlaggenmast wordt steeds smaller. Een cilindrische vlaggenmast is van onder tot boven rond met dezelfde diameter.

Welke diameter is mogelijk bij een vlaggenmast van 6 meter?

Er zijn verschillende diameters mogelijk bij een vlaggenmast van 6 meter. De diameter is ook afhankelijk van het type materiaal of vorm:

 • Een polyester vlaggenmast is enkel conisch verkrijgbaar met een diameter bij de voet van 120mm.
 • Een aluminium vlaggenmast is verkrijgbaar in een cilindrische of conische vorm. Bij een cilindrisch vorm zijn de volgende diameters mogelijk: 60 mm, 70 mm en 90 mm. Een conische polyester mast is verkrijgbaar met een voet diameter 100 mm en 120 mm.
 • Een houten vlaggenmast van 6 meter is enkel conisch verkrijgbaar met een diameter bij de voet van 58, 60, 70, 100 of 120 mm.

Mechanisme van een vlaggenmast

Voor een vlaggenmast zijn er verschillende bevestigingsmethodes. Afhankelijk van jouw voorkeur kan er worden gekozen uit een kantelmechanisme, overschuifkoker, mastblok of grondbuis. Een kantelmechanisme kent een aantal voordelen. Zo kan de vlaggenmast bij slecht weer gemakkelijk plat worden gelegd. Ook kan je hierdoor eenvoudig de vlag hijsen of een vlaggenmast kerstboom ophangen.. Een grondbuis of een overschuifkoker zijn daarentegen gemakkelijk te plaatsen. Ons plaatsingsteam kan je ontzorgen bij het correct plaatsen van een vlaggenmast van 6 meter.

Vlaggenmast laten plaatsen door de specialisten

Een vlaggenmast laat je plaatsen door de specialisten van Faber Vlaggen. Het plaatsen van een vlaggenmast van 6 meter is een secuur werk. Je wilt immers dat de mast recht staat en stormbestendig is. Onze technici hebben talloze vlaggenmasten geplaatst en weten waar je op moeten letten. Bij het plaatsen van een vlaggenmast is het arbeidsloon en de betonvoet inbegrepen. Indien er toch ter plaatse meer benodigdheden nodig blijkt te zijn dan belasten wij deze door. Het laten plaatsen van een vlaggenmast door de specialisten van Faber Vlaggen heeft vele voordelen:

 • Het afleveren en/of plaatsen van de Faber vlaggenmasten van elke lengte.
 • Ons montageteam neemt vooraf contact met u op om de definitieve datum en tijd door te geven.
 • Een specifieke dag- of spoed planning is ook mogelijk, echter hiervoor geldt een toeslag.

Advies formaat vlag en wimpel bij een 6 meter vlaggenmast

Het formaat van de vlaggen en wimpels is een kwestie van smaak, maar uiteraard kunnen wij hierin adviseren. Het is belangrijk dat de vlag, wimpel en vlaggenmast in verhouding staan. Hiervoor zijn er twee eenvoudige vuistregels:
1. Vlag met wimpel: De wimpel iets groter dan de vlag.
2. Alleen een wimpel: De wimpel tot de helft van de mastlengte.

Voor een vlaggenmast van 6 meter adviseren wij daarom het volgende:
Advies vlag formaat: 150x225cm
Advies wimpel formaat: 300cm lengte

Let wel, de genoemde formaten zijn adviesformaten. Een vlag of wimpel groter of kleiner bestellen kan uiteraard ook.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Aluminium vlaggenmast - cilindrisch model - (wit RAL9010)
  Alufighter cilindrische aluminium vlaggenmast - 6 meter
  Vanaf € 181,50 € 150,00
 2. Aluminium vlaggenmast - conisch model - (wit RAL9010)
  Alumaster conische aluminium vlaggenmast - 6 meter
  Vanaf € 363,00 € 300,00
 3. Aluminium baniermast met vaste uithouder - 6 meter - Roterende uithouder
  Aluminium baniermast met vaste uithouder - 6 meter
  Vanaf € 274,67 € 227,00
 4. Aluminium baniermast met hijsbare uithouder - 6 meter
  Aluminium baniermast met hijsbare uithouder - 6 meter
  Vanaf € 705,43 € 583,00
 5. Polyester conische baniermast met vaste uithouder - 6 meter
  Polyester baniermast met vaste uithouder - 6 meter
  Vanaf € 421,08 € 348,00
per pagina