Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Lettercontouren

Lettercontouren, wat is dat nou precies? We krijgen regelmatig vragen over lettecontouren en outlines van teksten in bestanden. Om je een beeld te geven over wat lettercontouren zijn, geven we hieronder antwoord op al jouw vragen over lettercontouren en outlines.

Wat zijn lettercontouren en outlines?

In Nederland spreken we over de term 'lettercontouren' en in programma's als Photoshop, Illustrator en InDesign spreken we over 'outlines'. In principe komen beide termen op hetzelfde neer.

Moet ik teksten omzetten naar lettercontouren?

Het antwoord is heel stellig 'JA'. Met het omzetten van de tekst in lettercontouren voorkom je foutmeldingen van ontbrekende lettertypes bij de producent. Hierdoor ben je dus verzekerd van een correcte weergave van de letters op het eindproduct. Wanneer de letters niet in lettercontouren worden aangeleverd heb je dus een kans dat wij het font (lettertype) niet hebben en het wordt omgezet naar een ander font. Dit willen we allebei niet, aangezien we altijd een zo goed mogelijk eindproduct willen produceren waar iedereen tevreden over is.

Heb je geen beschikking over Photoshop?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je graag een vlag wilt bestellen, maar je geen beschikking hebt over Adobe Photoshop. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een vlag uit onze 'eigen vlag ontwerpen' collectie. Je kiest het juiste formaat en vervolgens kan je in de online editor bestanden en teksten toevoegen in de template van de vlag. Super handig toch!

Nog meer vragen over een 'drukklaar' bestand?

De meest gestelde vragen over het aanleveren van een 'drukklaar' bestand hebben wij per categorie voor je beantwoord. Kijk hieronder op één van deze categoriën en de kans is groot dat je hier je antwoord zult vinden. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op met onze klantenservice op 088 480 11 22, of stuur een e-mail naar bestanden@fabervlaggen.nl.