Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Afloop

Afloop, wat is dat nou precies? We krijgen regelmatig vragen over de afloop van bestanden en waarom er afloop in het bestand moet zitten. Om je een beeld te geven over wat afloop precies is, geven we hieronder antwoord op al jouw vragen over afloop in jouw drukbestand.

Wat is Afloop?

Een ontwerp dat gedrukt gaat worden dient altijd aangeleverd te worden met een bepaalde afloop. Deze afloop, ook wel bleed genoemd, kan bij iedere leverancier anders zijn. Bij FaberVlaggen hanteren we een afloop van 10 mm. In de afloop van het ontwerp laat je de achtergrond van het ontwerp doorlopen om zo geen randen in het uiteindelijke product te voorkomen. De afloop wordt er in het productieproces afgesneden en is een soort van veiligheidsmarge om tot een zo goed mogelijk eindproduct te komen.

Hoe groot moet de afloop zijn?

Het is belangrijk dat aan alle zijden van de vlag een extra rand (afloop) komt van 10 mm. Dit zorgt er uiteraard voor dat het ontwerp in totaal 20 mm in de breedte en lengte groter wordt. Om een voorbeeld te geven nemen we een gevelvlag en baniervlag als voorbeeld:

Gevelvlag, formaat 70x100 cm (HxB)
Afmetingen zonder afloop: 700 x 1000 mm
Afmetingen mét afloop: 720 x 1020 mm

Baniervlag, formaat 120x350 cm (HxB)
Afmetingen zonder afloop: 1200 x 3500 mm
Afmetingen mét afloop: 1220 x 3520 mm

Afloop en tekstmarge, wat is het verschil?

Om maar meteen duidelijk te zijn, het zijn twee totaal verschillende zaken. Zoals eerder aangegeven wordt afloop gebruikt als rand van 10 mm om het bestand heen, wat vervolgens van het product wordt afgesneden. Tekstmarge is een marge die wordt aangehouden op het netto formaat van het ontwerp, bij FaberVlaggen is dat voor vlaggen 50 mm. 

Resolutie uitleg van FaberVlaggen

Goed om te weten: De afloop is niet voor ieder product hetzelfde. Zo is de afloop voor een spandoek met ogen aan de zijkant anders de afloop van een vlag. Voor een duidelijk beeld van de afloop voor een bepaald product kun je een kijkje nemen bij onze handige werktekeningen.

Heb je geen beschikking over Photoshop?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je graag een vlag wilt bestellen, maar je geen beschikking hebt over Adobe Photoshop. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een vlag uit onze 'eigen vlag ontwerpen' collectie. Je kiest het juiste formaat en vervolgens kan je in de online editor bestanden en teksten toevoegen in de template van de vlag. Super handig toch!

Nog meer vragen over een 'drukklaar' bestand?

De meest gestelde vragen over het aanleveren van een 'drukklaar' bestand hebben wij per categorie voor je beantwoord. Kijk hieronder op één van deze categoriën en de kans is groot dat je hier je antwoord zult vinden. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op met onze klantenservice op 088 480 11 22, of stuur een e-mail naar bestanden@fabervlaggen.nl.