Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

150 DPI

DPI, wat is dat nou precies? We krijgen regelmatig vragen over de resolutie van bestanden en hoe dat nou in zijn werk gaat. Om je een beeld te geven over wat DPI inhoudt, geven we hieronder antwoord op al jouw vragen over DPI en resolutie.

Wat is DPI?

DPI is een afkorting afkomstig uit het Engels wat staat voor 'Dots Per Inch'. In het Nederlands vertalen we dit naar 'Beeldpunten per inch'. Hoewel de maatvoering inch in Nederland vrijwel niet gebruikt wordt, is het in de drukwerkwereld een veel gebruikt formaat. De afmeting van één inch is 2,54 centimeter. De resolutie wordt bepaald van het aantal beeldpunten (dots) er op een oppervlakte staan. Hoe meer dots, hoe hoger de resolutie.

Hoe check ik hoeveel DPI mijn afbeelding is?

Het DPI van de afbeelding is pas te bepalen als je weet in welk formaat je de afbeelding wilt laten drukken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een afbeelding prima op een vlag van 100x70cm bedrukt kan worden, maar niet op een vlag van een groter formaat. Je kunt het DPI checken in het programma Photoshop. Hiervoor ga je naar 'Image' > 'Image size'. Onder 'Document Size' kun je vervolgens het juiste afdruk formaat instellen. Nadat je het gewenste formaat hebt ingesteld zou je direct de resolutie in pixels per inch moeten zien.

Heb je geen beschikking over Photoshop?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je graag een vlag wilt bestellen, maar je geen beschikking hebt over Adobe Photoshop. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een vlag uit onze 'eigen vlag ontwerpen' collectie. Je kiest het juiste formaat en vervolgens kan je in de online editor bestanden en teksten toevoegen in de template van de vlag. Super handig toch!

Nog meer vragen over een 'drukklaar' bestand?

De meest gestelde vragen over het aanleveren van een 'drukklaar' bestand hebben wij per categorie voor je beantwoord. Kijk hieronder op één van deze categoriën en de kans is groot dat je hier je antwoord zult vinden. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op met onze klantenservice op 088 480 11 22, of stuur een e-mail naar bestanden@fabervlaggen.nl.