Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Windwaarschuwing

Windwaarschuwing

Stormwaarschuwing voor vlaggen
Een vlag of buitenbanier, die in weer en wind hangt is aan slijtage onderhevig. Dat zijn de elementen waar u geen invloed op hebt. Let op de keuze in kwaliteit van het dundoek en/of de confectievorm.

Wat is de mast- c.q. uitwaaihoogte? Staan er bomen of muren in de buurt?
Wat is de invloed van luchtvervuiling of zout-inwerking? Maar vooral: wat is de gemiddelde windsterkte? Dit zijn belangrijke beïnvloedende aspecten m.b.t. de levensduur.

Wij doen er alles aan om de levensduur van uw vlag of banier te optimaliseren. Allereerst worden alle vlaggen met uiterste zorg gezoomd. Voor vlaggen hebben wij verschillende (schimmelongevoelige) polyester doeksoorten, variërend van standaard breisels tot stormsterke weefsels. Alle doekkwaliteiten zijn zorgvuldig getest op de hoogste weers- en lichtechtheden, trek- en inscheurweerstanden.
Een vlag of buitenbanier, die in weer en wind hangt is aan slijtage onderhevig. Dat zijn de elementen waar u geen invloed op hebt.

Advies
Wij adviseren u om de vlaggen te strijken i.g.v. Beaufort windsterkte van 6 of hoger. Dit om schade, aangericht aan de vlaggenmast dan wel accessoires daarvan, te voorkomen. Bovendien krijgt de uitwaai van de vlag in dergelijke omstandigheden onnodig veel te lijden. Indien de vlag daaren-boven ook ‘s avonds naar beneden gehaald wordt, gaat uw vlag uiteraard dubbel zo lang mee.

Over windsterkten
Windsterkte kan worden uitgedrukt in Beaufort, meter per seconde, kilometer per uur en in knopen. Beaufort is de maat voor de gemiddelde windkracht over een periode van tien minuten. Windstoten worden geschat en weergegeven in kilometers per uur. Windstoten kunnen ook een andere richting hebben dan de windrichting. Windsterkte is relatief gemakkelijk te herkennen aan de natuur en omgeving.