Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Amsterdamse vlag

Amsterdamse vlag bestellen

De vlag van Amsterdam is mateloos populair in de hoofdstad en omstreken en zie je vaak terug aan een balkon, gevel, vlaggenmast of vlaggenstok. Ook onder toeristen is deze herkenbare vlag zeer populair. Wil je ook een Amsterdamse vlag voor thuis? Bekijk dan ons assortiment en bestel vandaag nog jouw vlag bij de vlaggenspecialist van Nederland. Bestel je een vlag bij ons, dan heb je niet zomaar een vlag maar een Faber Vlag.

De geschiedenis van de Amsterdamse vlag

De Amsterdamse vlag is misschien wel de meeste bekende stadsvlag van Nederland. De Amsterdamse vlag bestaat uit 3 even horizontale strepen in de combinatie rood-zwart-rood. De zwarte baan bevat drie witte andreaskruisen. Tot op heden zijn er nog onduidelijkheden over de interpretatie van de drie kruizen.

Vele mensen denken dat de kruizen afkomstig zijn van de familie Persijn, de stichter van de huidige Dam. Ook zouden de kruizen afgeleid kunnen zijn van de drie plagen die ooit Amterdam hebben getroffen: water, vuur en de pest. Tot slot is er nog één theorie. De zwarte baan zou de rivier De Amstel zijn en de drie kruisen zouden staan voor de drie plaatsen waar je de rivier kon oversteken.

De vlag van Amsterdam komt ook terug in het wapen van de stad. Het is feite een banier van het wapen van Amsterdam. De vlag werd op 5 februari 1975 officieel door de stad aangenomen. De herkenbare drie kruisen vind je niet alleen terug op de Amsterdamse vlag, maar ook op allerlei gebouwen, logo’s en de Amsterdammertjes vind je de kruisen terug.

Vlag Amsterdam in diverse formaten 

De Amsterdamse vlag is gemaakt Titan Spunpolyester, ook wel scheepsvlaggendoek genoemd. Dit is een 100% geweven polyesterdoek van 165 gram. Het is een oersterk doek met een hoge inscheurweerstand en treksterkte en uitermate geschikt voor zware omstandigheden. De Amsterdamse vlag is beschikbaar in de volgende formaten:

  • 20 x 30 centimeter
  • 30 x 45 centimeter
  • 100 x 150 centimeter
  • 150 x 225 centimeter
  • 200 x 300 centimeter

Staat het gewenste formaat hier niet bij? Geen probleem, neem contact op met één van onze professionals en we regelen het!

Amsterdamse vlag kopen 

Ben je op zoek naar een Amsterdamse vlag voor je balkon, gevel of misschien als bootvlag? Dan ben je bij Faber Vlaggen aan het juiste adres. Als een echt Amsterdams bedrijf en met meer dan 85 jaar ervaring in vlaggen en het bedrukken van vlaggen zijn wij dé specialist! De Amsterdamse vlag koop je snel en eenvoudig online bij Faber Vlaggen. Onze vlaggen hebben een scherpe prijs en zijn voorradig. Bestel je jouw vlag voor 12:00, dan verzenden wij dezelfde dag nog jouw Amsterdamse vlag. Laat zien hoe trots je op Amsterdam bent met een kwalitatieve en originele vlag van Amsterdam.

Naast de vlag van Amsterdam, vind je bij ons ook de Rotterdamse vlag. Ook is het mogelijk om een eigen vlag te ontwerpen en te laten bedrukken. Alle typen vlaggen zoals beachflags, bootvlaggen en banieren kunnen worden bedrukt. Bij een vlag horen uiteraard ook de benodigde accessoires om jouw vlag te hijsen. Hierbij kan je denken aan vlaggenstokken, vlaggenmasten en vlaggenstokhouders. Alle benodigdheden voor jouw vlag vind je online bij Faber Vlaggen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina