Advies nodig?Bel 088 - 480 11 22

8.7

Mijn winkelwagen

Gedragsregels Faber Group en Fair Wear Foundation (FWF)

De Faber Group vervaardigt en koopt producten wereldwijd dus ook in landen waar nog kinderarbeid bestaat, maar de Faber Group accepteert geen enkele vorm van kinderarbeid, niet in eigen bedrijven maar ook niet in bedrijven van leveranciers of onderaannemers. Verder werkt de Faber Group actief om kinderarbeid te voorkomen.

Om dit standpunt kracht bij te zetten heeft Faber Group zich, als eerste in de vlaggenindustrie, aangesloten bij FWF. FWF streeft naar een verbetering van arbeidsomstandigheden, wereldwijd. Elk bij FWF aangesloten lid ondergaat regelmatig een zgn. Brand Performance Check teneinde de naleving van de door FWF opgestelde gedragscode te toetsen. Uitgangspunt is een continue verbetering van de arbeidsomstandigheden bij de bij FWF aangesloten leden. Dit sluit goed aan bij de doelstellingen van Faber Group.

Onze regels en acties zijn gebaseerd op de verklaring voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties (1989). Hierin wordt het basisprincipe beschreven dat de belangen van het kind hoger waardeert dan alle andere belangen. Onze inspanningen zijn verder gebaseerd op Verdrag 138 van de International Labour Organisation (ILO – Internationale Arbeidsorganisatie) van 1973 over de minimum werkleeftijd, en Verdrag 182 van de ILO van 1999 over de ergste vormen van kinderarbeid.

Door samenwerking met een organisatie als SOS kinderdorpen probeert Faber ook een interne basis te scheppen om zo een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de uiteindelijke uitbanning van kinderarbeid.

Social Report 2015