Advies nodig?Bel 088 - 480 11 22

8.7

Mijn winkelwagen

Hoe belangrijk is de weersechtheid van de gedrukte kleuren bij parasols?

Wij leveren uitsluitend kwaliteit in producten en bedrukking. De levensduur van een parasol is echter afhankelijk van de omstandigheden, waarin u deze plaatst en de zorg waarmee u hem behandelt. Hierbij spelen (lucht)vervuiling de hoogte boven zeeniveau, de duur en invalshoek van de zonnestraling een belangrijke rol.

Van cruciaal belang voor parasols is het gegeven, dat de door de afnemer gewenste kleur niet alleen in de juiste toon wordt gedrukt, maar dat deze ook gedurende een zo lang mogelijke tijd bestand zal zijn tegen de inwerking van lucht, water en zon, met andere woorden : een zo lang mogelijke weerechtheid heeft.
De weerechtheid wordt uitgedrukt in waarden van de ‘blauwwolschaal’, waarbij een stukje wol wordt bedrukt met 8 soorten blauw, in (weer)echtheid oplopend van 1 t/m 8. Hierbij vertegenwoordigt 1 de slechtste en 8 de beste waarde. Door tijdens een vastgestelde periode het te testen monster en het blauwwolstaal te belichten m.b.v. een U.V.-lichtbron en daarna met elkaar te vergelijken, kan de weerechtheidswaarde worden vastgesteld. Gedurende deze proef wordt het blauwwolstaal en het monster iedere 30 minuten gedurende 1 minuut besproeid met water.

We kennen ook de lichtechtheid, welke ook van 1 t/m 8 op dezelfde blauwwolschaal oploopt, maar bij deze proef wordt het monster niet besproeid met water. Slechts de invloed van U.V.-licht geldt. De lichtechtheid zal derhalve altijd beter zijn dan de weerechtheid.